Đukanović: Opozicija izgleda zna bolje od nas šta hoćemo

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je da će ta stranka imati ozbiljan tim za beogradske izbore. Na sumnje opozicije da će možda ipak biti i vanrednih parlamentarnih, Đukanović je uzvratio opaskom da opozicija, izgleda, zna više nego SNS. Izjave pojedinih predstavnika opozicije su tragikomične i kontradiktorne, jer im je cilj samo da budu prisutni u javnosti i da dođu do političkih poena, ocenjuje šef poslanika SPS-a Đorđe Milićević.

Na pitanje da li će aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali biti deo tog tima, Đukanović je odgovorio da će o tome razgovarati u stranci i da bi on lično to voleo, jer je, kaže, Mali dosta uradio za prestonicu, od smanjenja dugova do izgradnje Beograda.

Opozicija je u parlamentu izrazila sumnju da je odluka Glavnog odbora SNS-a da se sa beogradskim ne održe i vanredni parlamentarni izbori konačna, a Đukanović je to prokomentarisao: "Očigledno oni bolje znaju od nas."

"Prvo je opozicija tražila izbore, pa kad smo im nagovestili da ćemo možda ići na vanredne parlamentarne izbore, 'onda su kukali'. Imali smo paradoksalnu situaciju da opozicija ubeđuje vlast da ima većinu i onda kad smo odlučili da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora, kukaju što nema izbora", rekao je Đukanović.

S druge strane, Đukanović kaže i da se ne zna šta će se dogoditi ukoliko opozicija bude intenzivna u zahtevu da se ide na izbore.

"Nikad ne znate šta nosi dan, a šta nosi noć", zaključio je Đukanović.

SPS: Izjave opozicije tragikomične i kontradiktorne

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ponovio je da se ta partija zalaže za redovne izbore cikluse i dodao da socijalisti pozdravljaju odluku svojih koalicionih partnera iz SNS-a da se ne održe vanredni parlamentarni izbori.

Milićević je ocenio da takva odluka ide u pravcu političke stabilnosti i napomenuo da su državni interesi stavljeni ispred stranačkih.

"Izjave pojedinih predstavnika opozicije su tragikomične i kontradiktorne, jer im je cilj samo da budu prisutni u javnosti i da dođu do političkih poena, što je nemoguće, jer im nedostaje program", rekao je Milićević novinarima u parlamentu.

Milićević je dodao da će u narednom periodu socijalisti odlučiti kako će nastupiti na beogradskim izborima, a deo opozicije, po njegovoj oceni, i dalje "traga kako da opravda izborni debakl koji ih čeka".

"Neki su već pobedili, imaju većinu, mi im na tome čestitamo, videćemo u martu. Drugi prizivaju OEBS. Pomalo se plašimo da na kraju, kada dođe do tog izbornog debakla, ne okrive i OEBS", rekao je Milićević i podsetio da će na većini biračkih mesta opozicija imati veći broj predstavnika od vladajuće koalicije.

Poručio je da nije njihov problem ukoliko opozicija ne veruje svojim predstavnicima.

"Što se tiče vanrednih parlamentarnih izbora, nikada ne možete da isključite mogućnost održavanja vanrednih izbora. Vidimo da opozicija danas žali što ih nema. Možda im ta želja bude i ispunjena tokom naredne godine", naveo je Milićević.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво