Vučić razgovarao sa Borisovim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić telefonom je razgovarao sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o nastavku saradnje u okviru Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.

Dvojica sagovornika su se saglasili da će sledeći sastanak Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, početkom decembra u Beogradu, biti još jedna prilika da se više uradi na boljem povezivanju tih zemalja, kao i celog regiona, radi dobrobiti i ekonomskog napretka svih, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je zahvalio premijeru Borisovu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

Istakao je da imamo velika očekivanja od bugarskog predsedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine i izrazio nadu da će proširenje EU biti među prioritetima predsedavanja.

Dvojica sagovornika su izrazili i važnost unapređenja vladavine prava, ne samo u svetlu ispunjavanja standarda EU i napretka na evropskom putu, nego i kao dobrog signala stranim investitorima u smislu stvaranja stabilnog poslovnog okruženja.

Vučić i Borisov razmotrili su napredak infrastrukturnih i energetskih projekata dveju zemalja, koji će pomoći agendu povezivanja u okviru Berlinskog procesa, kao što su auto-put između Beograda i Sofije i gasni interkonektor.

Razmotrili su i početak ozbiljnije saradnje u razvoju železničke pruge i saobraćaja između Srbije i Bugarske.

broj komentara 14 pošalji komentar
(utorak, 21. nov 2017, 08:31)
anonymous [neregistrovani]

Vucic

Uvek smo jači kada nastupamo zajedno nego pojedinačno i u tom pogledu očekujem unapređenje saradnje i bolju ekonomsku dobit.

(utorak, 21. nov 2017, 07:35)
anonymous [neregistrovani]

odgovor

Dobrosusedski odnosi sa okruznjem, pogotovo ako je ono clan Evropske unije vazan je preduslov za jednu buducu clanicu. Politiku treba voditi diplomatskim putem i sa svakim odrzavati dobre odnose.

(ponedeljak, 20. nov 2017, 20:25)
Vanja [neregistrovani]

Bugarska

Bugari nisu mala manjina u Srbiji, ima ih dobar broj, kao i Srba u Bugarskoj, te je dobro imati odličnu saradnju između nas. S druge strane, Bugarska želi da pruži pomoć Srbiji oko EU i treba tu pomoć prihvatiti, dragocena je.

(ponedeljak, 20. nov 2017, 19:59)
DDanonymous [neregistrovani]

Ne kazem da ne treba razgovarati.ali....

Predsjedniku Bugarske Borisovu su vazniji interesi SAD i EU od samih bugarskih sto je dokazao kada je na zahtjev SAD i EU odustao od gradnje gasovoda "Juzni tok" koji bi Bugaskoj donio veliki profit od tranzitnih taksi i veliku energetsku sigurnost i podsticaj za razvoj ekonomije.U slucaju prolaza tog gasovoda i Srbija bi profitirala,kao i sve ostale drzave duz kojih bi prosao "Juzni tok".Ali,g-dinu Borisovu je bilo vaznije da ga zapadna ruka potapse po ramenu.
Dalje,poslije nedavnog sastanka Vucica i ostalih pomenutih lidera regiona u Varni,ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharieva je pozurila u Pristinu kod Tacija da mu izrazi svu bugarsku ljubav prema "nezavisnom" KosMetu i kako j rekla,kao najdrazim prijateljima u regionu,prenosi im pozdrave predsjednika Borisova.
Dakle,nekada neki tyelefonski razgovori nisu vrijedni ni pare koja se potrosi na beskorisni razgovor.

(ponedeljak, 20. nov 2017, 17:19)
anonymous [neregistrovani]

Zašto

u Srbiji i postoji premijer u ovom slučaju ili ti zašto je postojao predsednik u vremenu dok je Vučić bio premijer, kada dotični obnaša i jednu i drugu dužnost. Zar nije normalno da se premijer sastaje sa premijerima drugih vlada a predsednik sa predsednicima i drugim službenim nevladinim predstavnicima?

(ponedeljak, 20. nov 2017, 16:59)
Lola [neregistrovani]

Вучић разговарао са Борисовим

Na nasem putu ka EU,svaka podrska nam mnogo znaci!

(ponedeljak, 20. nov 2017, 15:55)
Marina [neregistrovani]

Stabilnost

Izuzetno dobra i bitna stavka, podrška Bugarske bitna za stabilnost regiona.

(ponedeljak, 20. nov 2017, 14:58)
anonymous [neregistrovani]

Saradnja

Srbija i Bugarska imaju dobru saradnju i razumevanje. Vlada Bugarske otvoreno podrzava Evropski put Srbije i za to smo joj zahvalni.

(ponedeljak, 20. nov 2017, 14:32)
anonymous [neregistrovani]

Bravo

Treba samo težiti je prijateljskim i bratskim odnosima!

(ponedeljak, 20. nov 2017, 14:05)
Bojan M [neregistrovani]

komentar

Bugarska podrška našem učlanjenju u EU nam mnogo znači. Hvala Bugari!