Zabrana zapošljavanja i iduće godine kao kontrolni mehanizam

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da će ostati na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i naredne godine, ali samo kao kontrolni mehanizam.

"Mislim da će ostati zabrana zapošljavanja u javnom sektoru na snazi i naredne godine, ali samo kao kontrolni mehanizam, da ne bi došlo do povećanja zaposlenih u javnoj upravi", rekla je Brnabićeva novinarima u Kostolcu.

Ona je pojasnila da i danas ima zapošljavanja u javnoj upravi kada neko ode u penziju ili postoji potreba za više zaposlenih u nekim sektorima.

"Apsolutno je dozvoljeno zapošljavanje, samo se to zapošljavanje kontroliše od posebne komisije Vlade Srbije", pojasnila je ona.

"U Vladi nema sukoba već različitih mišljenja"

Premijerka Ana Brnabić navela je da u vladi nema sukoba, već različitih mišljenja, što je, kaže, u redu, mada bi ona volela da to ne dospeva u medije.

Brnabićeva je to rekla odgovarajući na pitanja novinara povodom izjave ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović, kako su preneli pojedini mediji, da nastup premijerke u Briselu nije bio dobar.

Branbić je rekla da je u redu da ona i ministarka Joskimović imaju donekle različita mišljenja.

"Mislim da je potpuno prirodno da ministarka za evropske integracije prvo u fokusu ima Srbiju, i to je dobro. Meni je važno da u fokusu imam i širu sliku regiona, a bez stabilnog i povezanog regiona nema naših uspešnih evrointegracija", rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla da je važno koliko pogljavlja otvaramo, te da se nada da će u decembru biti otvoreno tri ili četiri poglavlja, ali da je važno i da naš fokus ostaje na potpunoj implementaciji reformi, zbog građana i investitora.

Upitana mogu li takve izjave pojedinih ministara da štete vladi, Brnabićeva je rekla da bi "najiskrenije, više volela da nema takvih izjava u medijima".

"Ali, ima ih, to je činjenica. Ljudi različito shvataju da li nešto treba ili ne odmah da ide u medije. Ne postoje sukobi u vladi, postoje različita viđenja i oni su u skladu sa tim ko kakav posao radi", zaključila je Brnabić.

broj komentara 0 pošalji komentar