Dačić: SPS pozdravlja odluku SNS-a

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da socijalisti pozdravljaju odluku SNS-a i Aleksandra Vučića da se održe beogradski, ali ne i vanredni parlamentarni izbori, ocenjujući da je reč o odluci koja doprinosi političkoj stabilnosti Srbije.

Dačić je podsetio da je stav SPS-a uvek bio da izbore treba održavati u redovnim terminima, jer to omogućava nastavak realizacije državnih i nacionalnih ciljeva.

Istakao je da će vrlo brzo biti doneta odluka da li će socijalisti i JS na beogradskim izborima nastupiti samostalno ili sa Vučićem, odnosno sa listom SNS.

"To je stvar političke procene gde je bolji konačni proizvod, da li više dobijamo ako idemo zajedno ili pojedinačno, ali su naši odnosi takvi da više ne postoje neki problem koji su možda postojali ranije ili možda bojazni da gubimo identitet. Mi delimo državne ciljeve ali imamo razlike u prgramima", rekao je Dačić novinarima.

Navodeći da zbog obaveza koje ima kao ministar spoljnih poslova ne stiže da se bavi partijskim stvarima, Dačić je rekao da će 10. decembra biti održana sednica Glavnog odbora na kojoj će biti donate odluke.

"Ako idemo samostalno, znači da ćemo imati našeg kandidata za gradonačelnika, ko će to biti, treba da razgovaramo o tome, da ne govorimo unapred", rekao je Dačić.

Kaže da će do kraja godine biti definisano kako će socijalisti izaći na izbore, ističući da su beogradski izbori veoma važni, jer su lokalni izbori specifični, a napominje i da je u prestonici mnogo toga urađeno.

Odgovarajući na kritike opozicije, Dačić kaže da se divi političkom nenzanju nekih koji govore da se Vučić uplašio, da su mu rekli sa Zapada.

"Imate situaciju da oni koji se boje izbora ko 'đavo od krsta', traže izbore, a mole Boga da ih ne bude, sad oni nešto provociraju Vučića. Ako tako nastave verujem da će da izazovu izbore. Što se mene tiče, za zemlju je dobro da uđemo u redovne cikluse", poručio je Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво