Gojković: Izjava Grabar Kitarovićeve za hrvatsko političko tržište

Predsednica skupštine Srbije Maja Gojković smatra da bi bilo ružno da ona potvrđuje izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da će "puno vode proteći Dunavom dok dve države postanu prijatelji", te ocenjuje da je to verovatno poruka za "hrvatsko političko tržište".

Gojkovićeva je nakon sednice Glavnog odbora SNS-a, a odgovarajući na pitanja novinara, rekla: "Bilo bi ružno da ja bilo šta potvrđujem".

Dodala je da je Srbija pružila ruku svim zemljama u regionu, da vodi politiku stabilnosti, a da drugi lideri mogu da izjavljuju šta hoće.

"Nama je važno kakvu mi politiku vodimo i kakve poruke šalju naši lideri. Lideri u našem okruženju neka se sami zapitaju o posledicima koje njihove izjave imaju za budućnost", zaključila je Gojkovićeva.

"U SNS-u neće naći aktere afera ni u najluđim snovima"

Gojkovićeva je prokomentarisala i izjavu lidera DS-a Dragana Šutanovca da je ta stranka predala skupštini zahtev za formiranje anketnog odbora ispitivanje afera SNS-a.

Ona je rekla da se upravo SNS bori protiv kriminala i korupcije, te da nijednog člana te partije ne bi našli u takvim istraživanjima.

"Ko o čemu lopovi o poštenju, očigledno. Neka predlažu šta god hoće, SNS je potpuno čista stranka, stranka čistih ruku, koja se bori protiv kriminala i korupcije. Oni neka ispituju šta god hoće, nijednog člana SNS-a neće naći ni u svojim najluđim snovima", rekla je Gojkovićeva, koja je i predsednica parlamenta.

Kako je rekla, nije Šutanovac sam, već se može razgovarati i o njegovoj "ekipi" koja vodila Srbiju dugo godina, pre promene vlasti, od kojih su je, kako je dodala, neki vodili barem 12, a neki i od 1996. godine, ako se pogleda situacija u Novom Sadu i Vojvodini.

"Tu su i Jeremić, Janković... Simpatična ekipa koja se sprema da preuzme Beograd, ali ubeđena sam da, ako mogu da prevare novinare, društvene mreže i neku virtuelnu stvarnost, građane Srbije i Beograđane ne mogu", rekla je Gojkovićeva.

Predsednik DS-a Dragan Šutanovac ranije danas izjavio je da je ta stranka predala u proceduru Skupštine Srbije 24 predloga za formiranje anketnih odbora koji bi trebalo da ispitaju afere u kojima su akteri članovi SNS-a, da otkriju njihovu pozadinu i da se "konačno sazna i dokaže ko su oni koji su odgovorni za njih, kako bi svi krivci završili iza rešetaka, gde im je jedino i mesto".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи