Klokot, Spasić odustao od kandidature i podržao Dejanovića

Strahinja Spasić, koji je bio kandidat za gradonačelnika Klokota u prvom krugu izbora, 22. oktobra, odustao je od kandidature i pred sutrašnji drugi krug podržao Božidara Dejanovića.

Spasić je kao razloge za povlačenje kandidature naveo da je jedinstvo Srba na Kosovu i Metohiji i u opštini Klokot ispred ličnih interesa i da zbog toga Srbi u ovoj opštini u nimalo lakom vremenu moraju biti složni u građenju bolje budućnosti kao i ekonomskom snaženju srpskih sredina, navodi se u saopštenju "Srpske liste".

Spasić navodi da je njegovim povlačenjem ujedinjenje srpskih političkih snaga u Klokotu sada evidentno i ističe da pruža svu moguću podršku odlukama Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.

Spasić je odlučio da se povuče iz trke za gradonačelnika Klokota posle jučerašnjeg sastanka direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića sa jedinim kandidatom "Srpske liste" za gradonačelnika opštine Klokot Božidarom Dejanovićem, te poziva predsednika "Srpske liste " Gorana Rakića da Srbi jedinstveno stanu na stranu Dejanovića kao jedinog kandidata ovog političkog subjekta za gradonačelnika Klokota.

Spasićeva odluka usledila je i posle sinoćnjeg skupa kome se odazvalo više stotina meštana opštine Klokot a na kome su u ime "Srpske liste", Dejanoviću dali podršku potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić, poslanici u Skupštini Kosova Saša Milosavljević i Srđan Mitrović, saopštila je "Srska lista".

Glasanjem 19. novembra za jedinog kandidata "Srpske liste " u opštini Klokot Božidara Dejanovića, koji je pod rednim brojem 41, stvoriće se uslovi da i opština Klokot, poput ostalih opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, dobije prvog čoveka koji će u sklopu Srpske liste i saglasju sa ostalim srpskim gradonačelnicima i u saradnji sa vladom u Beogradu raditi na zaštiti i unapređenju kolektivnih prava Srba i unapređenju položaja srpskog naroda, navodi "Srpska lista" u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво