Sutra sednica Glavnog odbora SNS-a – tema izbori

Sednica Glavnog odbora SNS-a biće održana sutra, a posle nje trebalo bi da bude poznat stav te stranke o raspisivanju beogradskih, ali i o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić obratiće se na početku sednice, a kako je nedavno rekao, na sednicama stranačkih organa biće doneta odluka o izborima. 

"Odluku o izborima saznaćete brzo, već u sledeću subotu, kada će biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS-a. To će biti dan kada će biti doneta konačna odluka o tom pitanju", rekao je početkom nedelje Vučić.

Kao jedan od glavnih razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u javnosti se navode loša atmosfera u Skupštini Srbije, predstojeće promene Ustava i pritisci na Srbiju.

Prema rečima predsednice Vlade Ane Brnabić, atmosfera u Skupštini Srbije nije dobra i to je, svakako, razlog da se razmisli o eventualnoj proveri volje građana pred ustavne promene.

O tome će se, kako je rekla, i dalje razmišljati i videti da li je bolja opcija da bude kako jeste, ili opcija da se pred ustavne promene još jednom proveri volja građana i da sastav Skupštine bude "upravo taj kakav u stvari i treba da bude da bi ti narodni poslanici razgovarali oko ustavnih promena".

Dodaje da ona nije razmišljala o formalnom zahtevu Vlade. 

Predsednica parlamenta i članica Predsedništva SNS-a Maja Gojković mišljenja je da ima razloga i za izbore i protiv izbora i da tu odluku treba dobro izvagati.

Prema njenim rečima, parlament radi u otežanim uslovima i treba razmisliti kako dalje.

"Ali, po mom mišljenju, izbori se pre svega raspisuju onda kada nas očekuju važne odluke kao što je promena Ustava koja je neophodna zbog EU, kada imamo strašne pritiske spolja na našu zemlju kao što ih imamo sada", smatra Gojkovićeva.

Takva situacija je, smatra, razlog da se građani na izborima pitaju da li daju podršku politici koju vode predsednik Vučić i Vlada ili žele da podrže neke, za sada, vanparlamentarne stranke koje su, kaže, najglasnije u zahtevima za raspisivanje izbora.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković takođe smatra da ozbiljan politički argument za raspisivanje izbora može biti predstojeća promena Ustava i navodi da je u atmosferi koja postoji u Skupštini i društvu teško graditi jednu vrstu društvenog dogovora koji bi vodio u pravcu promene Ustava neophodne za nastavak evropskih integracija.

Sednica GO SNS-a biće održana u Centru "Sava", sa početkom u 11 sati, najavljeno je iz Srpske napredne stranke.

Obraćanje predsednika Vučića biće otvoreno za predstavnike medija, nakon čega će sednica biti zatvorena za javnost.

broj komentara 16 pošalji komentar
(subota, 18. nov 2017, 01:36)
anonymous [neregistrovani]

Izbori

Mišljenja po tom pitanju su podeljena, a odluka SNS-a, nadam se da će biti u skladu sa interesima zemlje i njenih građana.

(petak, 17. nov 2017, 23:49)
anonymous [neregistrovani]

Izbori

Sto se tice izbora misljenja su podeljena. Konacnu odluku saznacemo sutra.

(petak, 17. nov 2017, 22:29)
Turi tu palac! [neregistrovani]

Svi naši izbori su ...

i redovni i vanredni,a u svakom slučaju - istorijski!

(petak, 17. nov 2017, 22:28)
anonymous [neregistrovani]

Izbori

Zanima me kakva ce biti odluka. Ja sam podeljenog misljenja, obe varijante imaju svojih dobrih i losih strana.

(petak, 17. nov 2017, 22:20)
anonymous [neregistrovani]

qnq

Izbori su uvek dobro resenje da se pokaze volja naroda

(petak, 17. nov 2017, 21:41)
Goran [neregistrovani]

vanredni

Sigurno je da ce se izbori u Beogradu desiti jer istice zakonski mandat. E sad da li ce biti i parlamentarnih, videcemo. Mislim da vanrednih parlamentarnih ipak nece biti.

(petak, 17. nov 2017, 21:33)
Mia [neregistrovani]

mia

Bitno je da odrze sastanak i da se dogovore oko svega, jer je bitan za gradjane Srbije.

(petak, 17. nov 2017, 21:29)
anonymous [neregistrovani]

Izbori

Glavni odbor SNS-a ima pred sobom tezak zadatak ,sto se tice vanrednih parlamentarnih izboora,treba pametno odluciti da li su nam potrebni ili ne.

(petak, 17. nov 2017, 21:04)
Sanja [neregistrovani]

sanja

Razlozi za raspisivanje izbora su vise nego jasni, ali to je ozbiljna odluka koju treba dobro razmotriti. Oni koji najvise zele izbore su i najveci krivci za raspisivanje istih, ako ih bude bilo, a pri tom su ima sanse za bilo kakav napredak sve manje. Mislim da je volja naroda jasna, sa izborima ili bez njih, pa kako bude...

(petak, 17. nov 2017, 20:35)
Aleksandar [neregistrovani]

Izbori

Verujem da je situacija dobro izanalizirana i da ce se na osnovu toga doneti najbolje odluka.