DSS: Komentarisanje presuda grubo mešanje u unutrašnje stvari države

Demokratska stranka Srbije smatra da je Vlada Srbije dužna da, kako navode, na odlučan način reaguje na nedopustive izjave Stejt departmenta i američkog ambasadora Kajla Skota povodom presuda izrečenih optuženima za paljenje američke ambasade SAD u Beogradu, 2008. godine.

U saopštenju te stranke dostavljenom medijima se navodi da je komentarisanje nepravosnažnih sudskih presuda i rada sudova od stranih vlada i diplomatskih predstavnika "najgrublje mešanje" u unutrašnje stvari suverene države.

Ta stranka podseća na ratne zločine tokom agresije na SR Jugoslaviju 1999. i činjenicu da niko nije snosio odgovornost zbog ubistva hiljada civila i vojnika i razaranja infrastrukture, industrijskih i civilnih objekata koje je izvršio NATO.

"Posledice od korišćenja bombi sa osiromašenim uranijumom stanovništvo u Srbiji oseća i danas, a da ni za to niko nije odgovorao", navodi se u saopštenju.

DSS napominje da su SAD među prvima priznale jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova čime su "brutalno prekršeni međunarodno pravo i Ustav Srbije".

broj komentara 0 pošalji komentar