Vučić sa premijerom Gvineje Bisao o unapređenju saradnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom Gvineje Bisao Umaroom Sisoko Embaloom sa kojim je razgovarao o odnosima dve zemlje, potrebi unapređenja ekonomske saradnje i regionalnim pitanjima.

Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija ponosna na istoriju odnosa koji datiraju još iz vremena SFRJ i naglasio da je neophodno raditi na unapređenju odnosa u svim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

"Vrata Srbije su vam uvek otvorena i bićemo vam na raspolaganju", naglasio je predsednik Vučić i dodao da ekonomska saradnja nije razvijena i da zaostaje za potrebama i potencijalima obe zemlje.

On je istakao da su nekada jugoslovenske kompanije bile veoma aktivne u Gvineji Bisao i da je Srbija danas spremna na ponovno uspostavljanje poslovnih veza i jačanje trgovinske razmene.

"Naša obaveza je da pronađemo stare prijatelje i nadam se da ćete nas uskoro posetiti jer bi to doprinelo jačanju naših veza", rekao je predsednik Vlade Gvineje.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o Kosovu i Metohiji i očuvanju integriteta Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

broj komentara 10 pošalji komentar
(subota, 18. nov 2017, 00:23)
sasa [neregistrovani]

maarijamitic@gmail.com

Bitno je odrzavati medjunarodne odnose i sa ovako malim zemljama.

(subota, 18. nov 2017, 00:06)
Lazar [neregistrovani]

Razvijati odnose

Svakom zvanicniku, ma kolika ta drzava bila, a koja nije priznala Kosovo ili e povukla priznanje, treba ukazati najvise pocasti, pa i dodeliti orden!

(petak, 17. nov 2017, 23:30)
maki [neregistrovani]

prijatelji

Prijateljske odnose treba razvijati i sa manjim zemljama, jednako kao i sa velikim. Te zemlje mogu biti iskreni prijatelji.

(petak, 17. nov 2017, 16:48)
Dejan [neregistrovani]

Prijateljstvo

Nadam se da ćemo iskoristiti dobre odnose sa Gvinejom Bisao, koji datiraju iz perioda SFRJ, i da ćemo saradnju podići na još viši nivo.

(petak, 17. nov 2017, 16:46)
anonymous [neregistrovani]

Prijateljstvo

Obnoviti stara prijateljstva, to je sansa za dodatni ekonomski napredak nase zemlje.

(petak, 17. nov 2017, 16:31)
Dragan [neregistrovani]

saradnja

Obnoviti saradnju sa nekadašnjim prijateljima je uvek dobro. Po mom mišljenju , trebalo bi da se insistira na ekonomskoj saradnji na što boljem izvozu naših proizvoda i usluga

(petak, 17. nov 2017, 16:30)
anonymous [neregistrovani]

slika

Prijateljska zemlja sa kojom treba da se unapredi jača ekonomska i privredna saradnja. Mnogo toga se može u tom pogledu učiniti.

(petak, 17. nov 2017, 15:11)
anonymous1356 [neregistrovani]

Realistic

Potrebno je graditi dobro odnose sa svim zemljama cak i sa onima koje su priznale Kosovo.

(petak, 17. nov 2017, 15:00)
anonymous [neregistrovani]

Celovitost zbog Bisao Gvineje

Srbija ima podršku Gvineje Bisao za teritorijalnu celovitost.To su naši prijatelji.

(petak, 17. nov 2017, 14:57)
anonymous [neregistrovani]

Sara

Tako i treba sto bolji odnosi.