Predsedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posetu Srbiji

Na današnjoj sednici Predsedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za zvaničnu posetu Srbiji 6. i 7. decembra, javlja "Fena".

U Beogradu su se danas sastali predstavnici ministarstava spoljnih poslova BiH i Srbije, koji su se složili da je bilateralna saradnja između BiH i Srbije dobra i intenzivna, ali je potrebno rešiti pitanje međudržavne granice.

Kako je zaključeno, komisije Srbije i BiH za pitanje granice trebalo bi što pre da se sastanu i razgovaraju o toj temi.

Na sastanku je naglašeno da dve države imaju dobre političke i ekonomske odnose, koji poslednjih godina idu uzlaznom putanjom.

Razgovarano je i o jačanju privredne saradnje i infrastrukturnog povezivanja, a naglašeno je i da o dobroj bilateralnoj saradnji svedoči i broj realizovanih najavljenih poseta zvaničnika dve države, posebno u 2017. godini.

Kako se navodi, s obzirom na to da su aspiracije obe zemlje približavanje EU, na sastanku su razmenjene informacije o stanju evropskih procesa, te je razgovarano o jačanju saradnje u oblasti evropskih integracija, uz izraženo očekivanje da će uskoro biti potpisan Sporazum o saradnji između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije u procesu pristupanja EU.

Delegaciju BiH predvodio je zamenik ministra spoljnih poslova Josip Brkić, dok je srpsku delegaciju predvodio državni sekretar Nemanja Stevanović, navodi Fena.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 15. nov 2017, 02:17)
anonymous [neregistrovani]

MladaBosna

Ako sam sebe NE postujes ni drugi te nece postovati

(utorak, 14. nov 2017, 22:26)
DDanonymous [neregistrovani]

Kako ce sad Bakir od sramote otici u Beograd?

A,Vucic je ponovo pokazao i dokazao svu svoju drzavnicku velicinu i karakter.

(utorak, 14. nov 2017, 22:25)
anonymous [neregistrovani]

Bravo

Fantastican potez predsednika Vucica!