Stefanović: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog izjave Izetbegovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da će priznati Kosovo, da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati. Ocenio je da takve najave nisu dobre za situaciju u regionu.

Stefanović je za Večernje novosti rekao da će to telo razmotriti dalje korake države i odnos prema takvom potezu Izetbegovića.

"Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja", ocenio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, to ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH.

"Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji", istakao je Stefanović.

Ministar je tokom večeri, u izjavi za televiziju Prva, potvrdio da je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana za četvrtak i da će Izetbegovićeva izjava biti glavna tema. 

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je u intervjuu za Dojče vele rekao da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво