Popović: Navodi KRIK-a su isključivo politički napad

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, čije se ime našlo u "Rajskim papirima", kaže za RTS da su navodi Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) isključivo politički napad na njega lično, ali i na predsednika Vučića i vladu, koji vode nezavisnu i suverenu politiku.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Popović je ukazao da u tekstu KRIK-a govore o tome da se on zalaže za odlične odnose sa Rusijom, što je, kaže, istina, ali da se zalaže i za dobre odnose sa EU, SAD i Kinom.

"Kakvo je to istraživanje koje se bavi mojim političkim stavovima", upitao je Popović.

Smatra da to odgovara onima koji žele da Srbija uđe u NATO, da uvede sankcije Rusiji, da se odrekne Kosova.

Ministar Popović kaže da je KRIK izneo tri tvrdnje i da su sve lažne.

Najpre, ministar tvrdi da nema nijednu kompaniju u "rajskim" ostrvima.

To su, kaže, na kraju u KRIK-u i priznali ali sada tvrde da to nikada nisu ni govorili već samo to "da sam hteo da imam kompanije".

KRIK je u svom tekstu naveo da je Popovića advokatska kancelarija "Eplbi" označila kao visokorizičnog klijenta, zbog čega nije uspeo da prenese neke svoje kompanije u ofšor zone.

To je druga laž, kaže Popović, jer ga je kompanija "Eplbi" proveravala ali i prihvatila kao renomiranog klijenta.

"Sa njima je moja konsultantska kuća, jedna od najpoznatijih svetskih kuća PWC, u moje ime potpisala ugovor, izvršila taj ugovor, napravili su strukturu alokacije svih akcija, i dali meni predlog. Ta usluga je bila i plaćena", tvrdi Popović.

To što su radile konsultanske kuće "ja nikada nisam realizovao jer mi se taj projekat nije dopao", ističe ministar.

Treća laž je, kaže Popović, tvrdnja da ima još kompanija u ofšor zonama i ponavlja da su sve njegove kompanije registrovane u Rusiji i Evropi.

Biće primoran, ističe, da tuži KRIK i dodaje da će materijalnu dobit iz sudskog procesa dati deci bez roditeljskog staranja.

Govoreći o poreklu svoje imovine, ministar Popvić kaže da je sve stekao pre nego što je postao ministar i da se u njegovom imovinskom stanju ništa nije promenilo od kada je ušao u vladu.

Poziva Agenciju za borbu protiv korupcije i druge istražne organe da provere njegovo imovinsko stanje i način na koji je imovina stečena.

Takođe, pozvao je nadležne da provere i poreklo imovine Vuka Jeremića, lidera opozicione Narodne stranke, koja je tražila da se ispita poreklo Popovićeve imovine.

Popović kaže da je Jeremić, dok je bio ministar, kupio stan od milion evra u Beogradu i da je finansirao svoju predsedničku kampanju sa sedam miliona evra.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво