Sputnjik: Rok za završetak dijaloga Beograda i Prištine 18 meseci?

Optimalan period za završetak dijaloga Beograda i Prištine na kome insistiraju SAD je 18 meseci, a posle toga bi trebalo da usledi međunarodna konferencija, tvrdi "Sputnjik" pozivajući se na neimenovane izvore.

Priština je uz blagoslov Amerike na adrese evropskih država prosledila predlog po kome traži da Briselski sporazum dobije vremensko ograničenje.

Kako saznaje Sputnjik, u predlogu se navodi rok od 18 meseci kao optimalan period za završetak dijaloga sa Beogradom, posle kojeg bi trebalo da usledi međunarodna konferencija.

Kako navode, Priština je već dobila od nekoliko država pozitivne odgovore na svoj predlog, ali ne i od glavne države EU – Nemačke.

Nameru da Priština traži da se dijalog sa Beogradom i vremenski ograniči, na svetlost dana izneo je i zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj, koji je istakao da je to jedan od dva ključna cilja Kosova, koje je Priština zacrtala za kraj 2017. godine, podseća Sputnjik.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 11. nov 2017, 09:03)
milan lala [neregistrovani]

1244

Zuri vam se Albanci...jelte?A sta cemo sa vremenskim ogranicenjima da vi vec jednom ispunite dogovoreno u Briselu na primer ZSO?.Tu ne spominjente vremensko ogranicenje?Ne pomaze vam vise nista mozete da dubite na glavi i vi i vasi mentori nema nezavisnosti i priznanja vas "kosove" od strane Beograda.Prosla su vremena kad se silom pretnjama i ucenama mogla Srbija primorati da radi u korist sopstvene stete, stvari su danas "kalibrisane" u nasu korist Srbija ima mocnog sveznika.Osim toga medjunarodno pravo vazi kako za Spaniju / Kataloniju tako i za Srbiju / KiM.Rezolucija 1244 SB-OUN je obavezujuca i morace se sprovesti a ona govori da je KiM integralni deo drzave Srbije.Dzabe krecite Albanci .

(subota, 11. nov 2017, 03:53)
anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Kosovo se jedino moze vratiti u sastavu Srbije nikakva nezavisnost i nikakvi bakraci ne dolazi u obzir.A o priznanju ni govora,,,,nedaj boze.