"Tunis stavio slučaj Potežice ad akta, ne Srbija"

Na osnovu istraga koje su sproveli tuniški sudski organi, slučaj smrti ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice je zbog nedostatka dokaza o elementima krivičnog dela u vezi sa njegovom smrću, stavljen "ad akta" od strane vlasti u Tunisu, a ne Srbije, kaže šef diplomatije Ivica Dačić.

Dačić je nakon sednice vlada Srbije i Republike Srpske, pojasnio da pojedini mediji nisu tačno preneli saopštenje njegovog ministarstva.

Dačić je rekao da je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova obavešteno od strane Ministarstva spoljnih poslova Tunisa da je "slučaj Potežica" obustavljen, a ne Libije, kako su to takođe preneli pojedini mediji.

"Slučaj Potežica nije Srbija stavila ad akta već je to učinio Tunis", istakao je Dačić.

Ministarstvo inostranih poslova Tunisa juče je o tome obavestilo srpsko ministarstvo preko Ambasade u Tunisu.

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica preminuo je 10. maja ove godine u bolnici u Susu u Tunisu posle teške saobraćajne nesreće.

Potežica je bio teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tunisu, posle koje je bio hospitalizovan u bolnici u Susu.

Bio je na odobrenom službenom putu za Tunis, neophodnom za funkcionisanje ambasade u Tripoliju, saopšteno je tada iz resornog ministarstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво