Popović: Istraživačko novinarstvo ili politički napadi

Ministar Nenad Popović izjavio je da cilj novinara istraživačke mreže KRIK nije nikakvo istraživačko novinarstvo, već isključivo političko žigosanje i progon svih koji misle drugačije od njih.

Nenad Popović se u prilog toj oceni poziva na poslednji tekst KRIK-a o njemu, u kojem je, kako kaže, iznesen politički sud, u vidu pitanja kako je moguće da jedan, kako je navedeno, "ruski čovek" bude u "proevropskoj vladi".

Očigledno je, ističe Popović u saopštenju, da napad KRIK-a na mene ima veze sa mojim stavom o potrebi jačanja političkih i ekonomskih veza između Srbije i Rusije, kao i stavom da Srbija treba da ostane vojno neutralna država i nikada ne uđe u NATO.

"Ne dolaze slučajno ti napadi u trenutku kada se na Srbiju vrše ogromni spoljni pritisci zbog samostalne i suverene politike koju naša zemlja vodi.

Pritiskaju nas zbog ruskih migova, zbog ruskog humanitarnog centra u Nišu, zbog toga što nismo uveli sankcije bratskoj Rusiji, zbog toga što kažemo da je Kosovo Srbija. Svi koji podržavaju takvu politiku, postaju mete za KRIK i njihove finansijere iz inostranstva", naveo je ministar.

Dodao je da, kao što nikada nije krio svoju imovinu, tako nikada nije krio da se zalaže za izgradnju najboljih odnosa između Srbije i Rusije, jer smatra da je to u najboljem interesu našeg naroda i zemlje.

"Raduje me i učvršćuje u mojoj politici činjenica da taj stav sa mnom deli ogromna većina građana Republike Srbije", navodi Popović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи