Fabrici: Usklađivanje sa spoljnom politikom EU do datuma pristupanja

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici kaže da EU očekuje dodatne napore Srbije kako bi se postepeno uskladila sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Unije do datuma pristupanja.

Sem Fabrici je za Tanjug prokomentarisao izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Brajana Hojta Jija, koji je rekao da Srbija ne može da sedi na dve stolice u isto vreme.

Fabrici je ukazao da bi Srbija, imajući u vidu da su evropske integracije njen strateški prioritet, trebalo da deluje u skladu sa svojom posvećenošću regionalnoj saradnji i stabilizaciji.

"Srbija već doprinosi civilnim i vojnim misijama EU za upravljanje krizom, što mi pozdravljamo. Ali očekujemo dodatne napore kako bi se postepeno uskladila sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU do datuma pristupanja", istakao je šef Delegacije EU u Beogradu.

Fabrici je napomenuo da zajednička spoljna i bezbednosna politika EU ostavlja "širok prostor za razvoj bilateralnih odnosa sa zemljama koje nisu članice Unije, pod uslovom da se poštuje zajednički okvir".

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво