Šutanovac: Penzioneri, žene i mladi najugroženiji

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da su penzioneri, mladi i žene u najlošijem položaju u Srbiji, a da je plan DS da im vrati penzije, ženama obezbedi jednake plate a mladima lakši dolazak do posla.

Govoreći na izbornoj konferenciji na kojoj se bira rukovodstvo Demokratske omladine i Foruma žena a osnovan je i novi Forum - Forum penzionera , Šutanovac je izložio plan DS-a za ove, prema njegovim rečima, najugroženije grupe.

Kako kaže, penzioneri su poniženi jer moraju da odluče da li će kupiti hranu ili lekove na akciji umesto da uživaju u slobodnom vremenu sa unucima i porodicom.

Zato je, kaže on, važno osnivanje novog Foruma penzionera.

"Penzionerima je oteto preko 400 miliona evra penzija, a zajedno sa ostalim usklađivanjima ova cifra je veća od 600 miliona evra", tvrdi on i obećava da će stranka na čijem je čelu vratiti penzionerima penzije.

Suština politike DS-a jeste, poručio je on, ista plata za isti posao, sklanjanje nasilnika iz porodice kao i oduzimanje oružja nasilnicima, čak i onog koje je legalno stečeno.

"Bez žena ne bismo smenili ni Miloševića, pa nećemo ni ovu nakaradnu vlast", kaže Šutanovac.

Oni koji su najobrazovaniji među mladima uglavnom se trude da odu u inostranstvo, a to, kako tvrdi Šutanovac, odgovara aktuelnoj vlasti - njima ne odgovaraju mladi koji razmišljaju svojom glavom.

Upravo zato da bi se pobedila takva politika DS je u parlamentu ponudila poseban plan koji podrazumeva kvalitetno obrazovanje, olakšice prilikom zapošljavanja mladih, lakši dolazak do stana kao i subvencije za decu čiji roditelji nisu uspeli da ih upišu u vrtiće, navodi Šutanovac.

Govoreći o beogradskim izborima, Šutanovac je poručio da DS ima plan uz koji će Beograđani bolje živeti, ali da bi se to ostvarilo, nijedan demokrata ne sme posustati.

"Nijedan demokrata nema pravo da kaže da je umoran, da su oni nepobedivi, jer ako dozvolimo da oni nastave brže, jače i bolje da ruše našu državu i društvo, onda smo sami krivi", poručio je Šutanovac.

On je, takođe, ocenio da Beograđani sada žive pod, kako je rekao, okupacijom "beskrupulozne bande koja ruši kvartove, maltretira građane i troši novac na besmislene projekte".

Dodao je da će se plan DS-a već nakon izbora obistiniti.

"Izbori treba da donesu promene svima koji žive pod brutalnom okupacijom ove vlasti. DS ne vidi Srbiju i Beograd (kao mesta) koji vode loši đaci sa falsifikovanim diplomama, dok oni koji su kvalitetni maštaju da izgrađuju tuđe zemlje", rekao je on.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи