Preminuo gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović preminuo je jutros u 61. godini na Tajvanu, gde je bio u službenoj poseti, javlja dopisnik RTS-a. Na funkciju gradonačelnika izabran je u aprilu 2014. godine.

Dragi Nestorović je rođen 16. avgusta 1957. godine. Diplomirao je na Mašinskom Fakultetu u Kragujevcu, a specijalističke studije iz oblasti mašinstva završio je u Japanu i Italiji.

Radio je od 1985. godine kao tehnolog u IMK "14. oktobar", gde je kasnije obavljao više odgovornih dužnosti, a u periodu od aprila 2013. do aprila 2014. godine bio je i generalni direktor te kompanije. Od tada do trenutka smrti obavljao je dužnost gradonačelnika grada Kruševca.

Dragi Nestorović je bio istaknuti funkcioner Srpske napredne stranke, između ostalog bio je član Glavnog odbora i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a Kruševac.

Objavio je brojne radove iz oblasti mašinstva i bio je izuzetno cenjen kao stručnjak u svojoj profesiji.

Nestorović je na Tajvanu boravio od 16. oktobra kao deo delegacije Naleda, u okviru posete koja je za cilj imala jačanje trgovinske i ekonomske saradnje, razmene znanja i najboljih praksi u primeni IT rešenja za dobru upravu i brzi lokalni razvoj, saopšteno je iz Naleda.

"Dragi se spremno odazvao pozivu za studijsku posetu Tajvanu jer se kao inženjer posebno zanimao za 'pametna rešenja' za gradove u oblasti javne rasvete i promocije turizma. S ponosom, ali nenametljivo je tokom posete govorio o potencijalima Kruševca, ističući uvek i ključne specifičnosti ostalih gradova u delegaciji", rekla je izvršna direktorka Naleda Violeta Jovanović.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво