"Erdoganova poseta prekretnica za unapređenje bilateralnih odnosa"

Ambasador Srbije u Ankari Danilo Vučetić izjavio je da poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji predstavlja prekretnicu za dalje unapređenje odnosa te dve zemlje.

Vučetić je za turski list Sabah dejli rekao da su Erdogan i brojna delegacija ministara i biznismena iz Turske dočekani u Srbiji na, kako se smatra, "prvoklasnom političkom događaju, ne samo u cilju razvoja bilateralnih odnosa, već i za jačanje mira i stabilnosti u regionu".

"Predsednik Erdogan je boravio u dvodnevnoj poseti (Srbiji), što mnogo govori o zajedničkim interesima u smislu unapređenja odnosa", rekao je srpski ambasador u Turskoj.

Dodao je da je primećena topla i prijateljska atmosfera tokom posete predsednika Turske i velika zainteresovanost medija.

Vučetić je rekao da je zaključak posete, kako su Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakli, da su Srbija i Turska dve ključne zemlje kada je u pitanju uticaj u regionu.

Predsednik Turske je 10. i 11. oktobra posetio Beograd i Novi Pazar. On i brojna delegacija te zemlje imali su niz bilateralnih sastanaka sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Tokom posete Erdogan je izjavio je da je Srbija ključna zemlja na Balkanu i da očekuje da se godišnja trgovinska razmena između dve države poveća uskoro na 1,2 milijarde dolara, sa 870 miliona dolara, koliko je iznosila prošle godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво