"Erdoganova poseta prekretnica za unapređenje bilateralnih odnosa"

Ambasador Srbije u Ankari Danilo Vučetić izjavio je da poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji predstavlja prekretnicu za dalje unapređenje odnosa te dve zemlje.

Vučetić je za turski list Sabah dejli rekao da su Erdogan i brojna delegacija ministara i biznismena iz Turske dočekani u Srbiji na, kako se smatra, "prvoklasnom političkom događaju, ne samo u cilju razvoja bilateralnih odnosa, već i za jačanje mira i stabilnosti u regionu".

"Predsednik Erdogan je boravio u dvodnevnoj poseti (Srbiji), što mnogo govori o zajedničkim interesima u smislu unapređenja odnosa", rekao je srpski ambasador u Turskoj.

Dodao je da je primećena topla i prijateljska atmosfera tokom posete predsednika Turske i velika zainteresovanost medija.

Vučetić je rekao da je zaključak posete, kako su Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakli, da su Srbija i Turska dve ključne zemlje kada je u pitanju uticaj u regionu.

Predsednik Turske je 10. i 11. oktobra posetio Beograd i Novi Pazar. On i brojna delegacija te zemlje imali su niz bilateralnih sastanaka sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Tokom posete Erdogan je izjavio je da je Srbija ključna zemlja na Balkanu i da očekuje da se godišnja trgovinska razmena između dve države poveća uskoro na 1,2 milijarde dolara, sa 870 miliona dolara, koliko je iznosila prošle godine.

broj komentara 0 pošalji komentar