Linta: Šovinistička izjava Bakira Izetbegovića

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao ratnohuškačku i šovinističku izjavu predsednika SDA i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac, Alija, na samrtnoj postelji ostavio u "amanet" Bosnu i Hercegovinu turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

"Ovo je još jedan dokaz da SDA ne odustaje od stvaranja unitarne BiH u kojoj bi bošnjački narod imao dominaciju, a Srbi i ostali bi bili građani drugog reda", saopštio je Linta.

Nažalost, smatra on, veliki deo bošnjačkih političara, intelektualaca i verskih dostojanstvenika se u suštini slaže sa izjavom Izetbegovića, što pokazuje da bošnjačka elita ne želi da prihvati Bosnu i Hercegovinu kao složenu državu tri istinski ravnopravna naroda.

"Jasno je da Bakir Izetbegović nije opredeljen za trajni mir i bezbednost, niti za pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda, jer ne odustaje od politike stvaranja unitarne BiH koju je vodio njegov otac Alija i koja je bila glavni uzrok rata dedevedestih godina prošlog veka", naveo je Linta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво