Srpska lista pozvala da se glasa za državu Srbiju

Skupovima u Leposaviću i Zvečanu Srpska lista nastavila je promociju svojih kandidata za odbornike i predsednike opština, pretposlednjeg dana predizborne kampanje za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji.

Kandidat Srpske liste za predsednika opštine Leposavić, Zoran Todić rekao je, da je aktuelno opštinsko rukovodstvo nanelo veliku štetu građanima, koja se meri milionima evra.

"Obraćali smo se mnogim ministarstvima u Prištini, ali je gospodin (Dragan) Jablanović radio upravo za albanske interese I bio je zaštićen", rekao je Todić.

"Okrenuo je leđa državi Srbiji, a opštinu po kosovskom sistemu pretvorio u privatno vlasništvo i drznuli su se da se ponovo kandiduju. Očigledno je da imaju obaveze preme svojim mentorima iz Prištine i delu međunarodne zajednice", dodao je Todić na skupu u Leposaviću.

Podsetio je da su za tri dana lokalni izbori i da je pred srpskim biračima ili da glasaju za Srbiju i Srpsku listu, ili za izolaciju i za gašenje (srpske) opštine i gašenje srpskih institucija.

"Država Srbija je jasno stala iza Srpske liste. Nismo mi klasična politička stranaka. Mi smo državni projekat i danas smo na važnom zadatku, da svima vama predstavimo i kažemo da Srpska lista nema alternative, kako zbog vas tako i zbog budućnosti naše dece", rekao je kandidat Srpske liste za predsednika opštine Leposavić.

Aktuelni i kandidat za predsednika opštine Zvečan u još jednom mandate, Vučina Janković, pozvao je birače na skupu u toj opštini da glasaju za predstavnike Srba kojima je Srbija država.

Janković je kritikovao prethodnu lokalnu vlast zbog nemara, nedovršenih projekata, nebrige prema građanima i njihovim osnovnim potrebama.

Istakao je da je lokalna vlast za vreme njegovog upravljanja opštinom, u Zvečanu kompletno opremila obdanište i sve škole, jedina na KiM daje novčanu pomoć za svako novorođeno dete i jedina ima program dodele subvencija za lečenje steriliteta.

"Radili smo i radićemo na zapošljavanju novih radnika. Preko 200 novih radnih mesta očekujemo do kraja godine. Dom zdravlja smo renovirali i opremili najsavremenijom dijagnostičkom opremom, izgradili smo prvo dečje igralište i obnovili sve sportske terene", naveo je Vučina.

Dodao je da je izgrađeno preko 50 kuća za mlade bračne parove i socijalno ugrožene, da uporedo grade i Sunčanu dolinu - najveće povratničko naselje na KiM, grade sportsku halu i projekat Rajske banje u Banjskoj.

Vučina je poručio da da svako ima pravo na izbor, ali da je na biračima da izaberu, da li žele da Zvečan ide unapredili da se vrati unazad.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je na skupovima u Leposaviću iZvečanu na očuvanje jedinstva srpskaog naroda i "pupčane vrpce sa državom Srbijom".

"I zato su našli neke među nama, neke koje su kupili koje su zaveli, privukli sebi i ubedili ih, da će im ono što dobiju iz Prištine, da će im podrška koju dobiju iz ambasada koje podržavaju i guraju nezavisnost Kosova, omogućiti da pobede I to zamislite, sopstvenu državu Srbiju", istakao je Đurić.

"Odavde danas iz Zvečan sa glasovima hiljada Srba na KiM poručujemo im da neće u tome uspeti, jer ovo je Srbija, ovo je srpska država, ovo je naš narod koji neće nijednu drugu državu, osim svoje srpske države, da gleda kao na svoju majku", istakao je Đurić

"Dvadeset drugi oktobar je dan kada ćemo pokazati jedno - da je naša država Srbija, da je Srpska lista jedina veza na KiM sa političkim institucijama Srbije i da našu i budućnost Zvečana, Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i svih deset opština sa srpskom većinom ne vidimo u Prištini, nego u Beogradu", zaključio je Đurić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара