Vučić za RTS: Naše nebo i zemlja su sigurniji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da, ono što će građani moći da vide na sutrašnjoj vežbi "Sloboda 2017", pokazuje drugačiju sliku srpske armije. Ponosan sam i srećan, rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić je u razgovoru za RTS na aerodromu "Batajnica", gde su u toku poslednje probe pred sutrašnju vežbu "Sloboda 2017", rekao da je danas u vazduhu drugačija slika u vazduhu, kako Vojske Srbije tako i moći Srbije.

"Nisam siguran da su mi generali Živak i Diković verovali kad smo rekli šta su nam planovi za vojsku, bili su skeptični, nagledali su se premijera i predsednika koji su svašta obećavali. ja sam im rekao da je u politici kao i u šahu – da biste matirali protivnika potrebno je i do 50 poteza, tako je i ovde potrebno određeno vreme da uradite nešto", istakao je predsednik.

Napomenuo je da je srpska vojska danas dramatično snažnija nego što je bila pre tri ili četiri godine. 

Naredne godine za vojsku stiže još šest helikoptera i tri za Ministarstvo unutrašnjih poslova, naveo je Vučić.

Rekao je da je ponosan što je bio "mali šraf" u jačanju srpske vojske i dodao da je beskrajno ponosan na naše vojnike, ljude u Vladi. 

Vučić je rekao da će građani na vežbi moći da vide drugačiju sliku srpske armije.

"To govori o porastu našeg standarda ali i brizi da sačuvamo vojnu neutralnost, ali i slobodu našeg društva. Danas više nismo tako slabi, ali još više ćemo da jačamo", naveo je predsednik Srbije.

Vučić je pozvao Beograđane i Sremce, ali i ljude iz okolnih gradova, da dođu sutra na aerodrom "Batajnica" da vide ono što, kaže, mnogo godina nismo videli.

Dodao je da će građani moći da vide letelice "lasta" i "orao", samohodnu haubicu "nora", školsko-borbene avione G-4 koji su, kaže, važni jer na njemu naši poručnici i potporučnici idu na obuku za "migove 29". 

Predsednik je rekao da su novi "migovi 29" najlepši avioni na aerodromu "Batajnica".

"Ako se sećate da su, kada sam bio u Podmoskovlju da vidim 'migove' rekli da su to 'srpski migovi', a ja tada tako nisam osećao kao naše, a sada vidim da su zaista naši. Posle 25 godina imaćemo obuku za 'migove 29', naše nebo je sigurnije, naša zemlja je sigurnija", rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija uskoro imati i rakete vazduh-zemlja. "Jačaćemo našu armiju", dodao je predsednik Srbije. 

Prema njegovim rečima, povećanje plata je važno za Vojsku Srbije.

Vučić je rekao da ni upola nije zadovoljan onim što očekuje da vidi od Vojske Srbije.

"Moja briga za vojsku, oruđe, oružje biće jednako velika i sve veća iz dana u dan", rekao je predsednik Srbije.

Kada je reč o odlaganju primene sporazuma o pravosuđu u Prištini, Vučić je rekao da je Srbija cela dva dana zakasnila sa primenom nečega što smo odavno prihvatili.

"Danas je tačno 1.643 dana od kako nisu primenili Briselski sporazum, nijedno njegovo slovo. Vidim da se (Hašim) Tači sastao sa ljudima iz Kvinte i rekao da Srbija kasni u nečemu. Ne znam kako se ne pogledaju u oči nekad", rekao je predsednik dodajući da "mi uvek uradimo ono što obećamo".

"Onima koji su garant za ispunjavanje obaveza neće pasti na pamet ni da ih opomenu, ali je važno da je Srbija pouzdan partner i da će ispuniti ono što obeća. Građani vide", naveo je Vučić.

broj komentara 28 pošalji komentar
(petak, 20. okt 2017, 08:10)
anonymous [neregistrovani]

Odgovorno

Nasa bezbednost je iznad svega

(petak, 20. okt 2017, 08:10)
Milica [neregistrovani]

Vojska Srbije

Vojska iz godine u godine u godinu sve svaremenija i jaca

(petak, 20. okt 2017, 07:47)
anonymous [neregistrovani]

mmmm

Jedna suverena drzava, drzava koja brine o svojoj teritoriji, gradjanima,..., mora da poseduje vojno naoruzanje i dobro obucenu vojsku-bez obzira sto je osnov spoljne politike mir i dobri odnosi sa svima.

(petak, 20. okt 2017, 02:44)
Mita [neregistrovani]

Srbija

Nama je veoma bitno da nam je nebo i zemlja sigurna.Sve cemo uraditi da tako bude.

(petak, 20. okt 2017, 01:21)
Uroš [neregistrovani]

Naša slavna vojska

Jadni su oni koji blate oficire svoje države. Ko je pogodniji za predavača u Vojnoj akademiji od onih koji su ratovali i uspešno odbranili svoju državu.

(četvrtak, 19. okt 2017, 22:55)
Граје [neregistrovani]

Војска

Моја брига за војску, оруђе, оружје биће једнако велика и све већа из дана у дан. То говори о порасту нашег стандарда али и бризи да сачувамо војну неутралност, али и слободу нашег друштва. Данас више нисмо тако слаби, али још више ћемо да јачамо.Наше небо и треба да буде сигурније, а наша држава безбеднија.

(četvrtak, 19. okt 2017, 22:07)
Panta [neregistrovani]

vojska

Novi standardi Srbije nova vojska. To je ono cime treba da se ponosimo.

(četvrtak, 19. okt 2017, 21:01)
Valerijaonymous [neregistrovani]

Pohvala

Dosta je uloženo u modernizaciju vojske i bolje funkcionisanje, to je za svaku pohvalu.

(četvrtak, 19. okt 2017, 20:17)
anonymous [neregistrovani]

MladaBosna

Nas i RUSA 300 miliona

(četvrtak, 19. okt 2017, 20:13)
Marija [neregistrovani]

Komentar

Modernizacijom vojske podigli smo nivo bezbednosti države na još viši nivo.