Kineski ambasador preneo Vučiću pozdrave Si Đinpinga i Li Kećijanga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Kine Li Mančanga koji mu je predao pisma kineskog predsednika Si Đinpinga i premijera Li Kećijanga.

Predsedniku Vučiću uručen je i poseban telegram predsednika Kine Si Đinpinga, u kome se kaže: "U poslednje vreme sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije se iz dana u dan proširuje i obogaćuje. Dva rukovodstva održavaju učestale posete, praktična saradnja između dve strane ima bogate rezultate, a dve Vlade održavaju blisku komunikaciju i koordinaciju u međunarodnim i multilateralnim poslovima".

"Gospodine predsedniče, zahvaljujući vašem ličnom zalaganju, vaša cenjena država aktivno učestvuje u izgradnji inicijative 'Jedan pojas, jedan put', u čemu Srbija igra posebnu i važnu ulogu, što ja visoko cenim",  poručio je Si Đinping.

Predsednik Kine je istakao i da pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa.

"Želim da sa vama neprekidno učvršćujem naše svevremensko prijateljstvo bez obzira na promene na međunarodnom planu, da zajedno svestrano učvršćujemo uzajamno korisnu saradnju u svim oblastima, jačamo razmenu iskustva u upravljanju državom i podstičemo stabilan razvoj Kine i Srbije, kako bismo doneli sreću našim narodima i državama", naglasio je predsednik Kine, prenosi Kabinet predsednika Srbije.

"Reči predsednika Sija su za nas melem i mnogo nam znače i beskrajno mu hvala što je tako okarakterisao odnose sa Srbijom", uzvratio je Vučić u razgovoru sa ambasadorom Kine i čestitao na odlukama usvojenim na 19. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine, koje su, ocenio je, prekretnica za budućnost Kine ali i sveta.

Vučić je čestitao na izvanrednim rezultatima Kongresa i poželeo prijateljskom kineskom narodu uspeh i veliki napredak u narednim godinama.

Navodi se i da su predsednik Vučić i ambasador Li razmatrali sve projekte između dve države koji bi trebalo da budu potpisani do kraja godine - izgradnja Industrijske zone u Beogradu, auto-puta Čačak – Požega, brze pruge Novi Sad – Subotica i mnogih drugih.

Vučić je istakao da će Srbija ostati iskren i odan prijatelj kineskog naroda, države i njenog rukovodstva.

Ambasador Li Mančang saopštio je predsedniku Vučiću da će Kina, učvršćujući svoje odnose sa Srbijom, doprinositi njenom ubrzanom ekonomskom razvoju.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво