Srpska lista: Naši aktivisti napadnuti u Leposaviću

Srpska lista saopštila je da su članovi Partije kosovskih Srba upali u njen izborni štab u Leposaviću gde su verbalno i fizički nasrnuli na petoricu aktivista Srpske, koji su zadobili lakše telesne povrede.

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, nekoliko minuta pre 15 časova u izborni štab Srpske liste u Leposaviću nasilno je upao sin kandidata za gradonačelnika Dragana Jablanovića, Marko Jablanović, koji je, podsećaju, optužen za šverc i preprodaju droge, i aktivista Partije kosovskih Srba Marko Vukašinović.

"U tom trenutku u izbornom štabu nalazilo se pet aktivista Srpske liste koji su obavljali svakodnevne aktivnosti. Prilikom napada, Jablanović i Vukašinović su davili aktiviste Srpske liste, psovali i pretili ubistvom svim prisutnima. Sve ovo zabeležile su i sigurnosne kamere koje su postavljene ispred stranačkih prostorija Srpske liste" rečeno je u saopštenju.

Navode i da se potom, supruga Marka Jablanovića, "snaja kandidata za gradonačelnika Dragana Jablanovića", zaletela kolima i udarila aktivistu Srpske liste koji je bio kod bilborda, i koji je trenutno u bolnici na pregledima.

"Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj divljački pokušaj linča i izazivanja nereda, koji, u interesu onih koji žele razdor među Srbima, sprovodi porodica Jablanović i njihova minorna kriminalno-interesna grupa Partija kosovskih Srba u Leposaviću", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista poziva nadležne organe da privedu pravdi kriminalce i huligane, ali i njihove nalogodavce. 

"Svima onima u opštini Leposavić kojima smeta jedinstvo koje želi da uspostavi naš predsednik Aleksandar Vučić, Srpska lista poručuje da prestanu da napadaju i ucenjuju ljude u našoj opštini, i da prestanu da pokušavaju da spreče da srpski narod sam uređuje svoj život i gradi budućnost na Kosovu i Metohiji u saradnji sa svojom državom Srbijom", poručili su iz Srpske liste.

broj komentara 0 pošalji komentar