Sijarto u Subotici: Odnosi Srbije i Mađarske najbolji mogući

Najbolji politički i prijateljski odnosi u istoriji između Srbije i Mađarske treba da se pretoče u što bolje ekonomske odnose, da bi građani sa obe strane granice bolje živeli. To je rečeno u Subotici, na devetom zasedanju zajedničke komisije za ekonomsku saradnju kojoj su kopredsedavali ministri Goran Knežević i Peter Sijarto.

Mađarska ima najbolje moguće diplomatske i ekonomske odnose sa Srbijom od svih svojih suseda, izjavio je u Subotici mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto. 

Ministar Sijarto je posle sastanka Mađarsko-srpske mešovite ekonomske komisije u Subotici rekao da je Mađarska i vodeći ekonomski partner Srbije, prenosi MTI.

Na sastanku Komisije razgovaralo se o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, izgradnji železničke pruge Segedin-Subotica-Baja, otvaranju novih graničnih prelaza, jačanju ekonomskih i trgovinskih odnosa, kao i o povezivanju mađarskog i srpskog gasovoda.

Sijarto, kopredsedavajući Komisije, rekao je da Budimpešta visoko ceni odnos srpske vlade prema mađarskoj manjini i da je mađarska zajednica u Vojvodini faktor povezivanja, a ne razdvajanja u odnosima dve zemlje.

broj komentara 0 pošalji komentar