Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Japana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Japana Đuićija Takaharu i zahvalio mu na posvećenosti razvoju saradnje Srbije i Japana, koju je pokazao tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Vučić je ambasadoru Takahari zahvalio i za veliku humanitarnu, razvojnu i finansijsku pomoć koju Japan pruža Srbiji.

Dvojica sagovornika su izrazila zadovoljstvo povećanim interesom kompanija iz Japana za uslove ulaganja u Srbiji, što je rezultiralo većim brojem japanskih investicija u srpsku privredu.

Predsednik Vučić je naglasio opredeljenost Srbije za dalje jačanje sveukupnih odnosa sa Japanom, istakavši da možemo mnogo da naučimo od Japanaca i njihove posvećenosti učenju i radu.

Ambasador Takahara je rekao da je, tokom svog mandata, bio svedok da je Srbija veoma napredovala kako ekonomski, tako i na evropskom putu, i da je važno da budu nastavljeni reformski procesi.

On je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci srpskih vlasti koju je imao u svojoj diplomatskoj misiji i izrazio želju da saradnja Srbije i Japana bude unapređena ne samo u oblasti ekonomije, već i u kulturi, sportu i drugim oblastima, saopštila je Pres služba Predsednika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво