DSS: U Srbiji se živi lošije nego pre pet godina

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je teško zamisliti izveštaj o radu Vlade koji bi bio sadržajno prazniji od onog kojeg je povodom 100 dana rada podnela premijerka Ana Brnabić i istakla da se u Srbiji živi gore nego pre pet godina kada je aktuelna vlast preuzela vođenje državnih poslova.

DSS u saopštenju navodi da je premijerka većinu vremena utrošila na obaveštavanje javnosti o idejama i planovima digitalizacije srpskog društva i razvoju IT sektora koji će za sto godina, u 22. veku, Srbiju da učini liderom u ovoj oblasti.

"Ispraznom pričom i novim najavama srećne budućnosti pokušala je da zabašuri jednostavne činjenice da se uspešnost Vlade može meriti samo kvalitetom života građana, a da se u Srbiji danas živi gore nego pre pet godina, kada je ova vlast preuzela vođenje državnih poslova", navodi se u saopštenju DSS-a.

Ta stranka je ukazala da je Ana Brnabić s ponosom istakla da je minimalna cena rada u Srbiji povećana za 10 odsto ali da je propustila da napomene da ta zarada iznosi nepunih 25.000 dinara i da je najmanja u regionu, kao i da je prosečna potrošačka korpa 69.000 dinara.

"U svom izlaganju Ana Brnabić ni jednom rečju nije pomenula Kosovo i Metohiju. To samo po sebi dovoljno govori u prilog sve opravdanijeg strahovanja da se vlast sprema da tokom sledeće godine povuče 'pravno obavezujuće' poteze kojima se odriče ovog dela srpske teritorije i srpskog naroda koji na njemu živi", dodao je DSS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво