Jovanović: Nedostaju odgovori vlade o ključnim pitanjima

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da ovoj vladi, kao i onim pre nje, nedostaju politika i odgovori na ključna pitanja koja interesuju građane i od kojih zavisi njihova budućnost.

Povodom jučerašnjeg predstavljanja 100 dana rada Vlade Srbije, Jovanović je u izjavi za javnost ocenio da su članovi vlade izbegavali političke i sustinske teme, a najbolje se snalaze sa statističkim podacima i tehničkim stvarima. 

Jovanović smatra i da je dijalog sa Kosovom ostao u drugom planu, kao i unutrašnji dijalog koje je najavljivan, napominjući i da se ne govori o promeni Ustava i odnosu sa susedima, saopšteno je iz LDP-a.

"Sa Kosovom mora da se napravi trajni sporazum koji stavlja tačku na sukobe i daje šansu miru koji je potreban i Beogradu i Prištini", ocenio je Jovanović.

On ponavlja da nema napretka zemlje dok Srbija ne bude član Evropske unije i na tom putu ne prekine veze sa Rusijom u domenu sektora bezbednosti, ocenjujući da Srbija mora da bude član NATO-a.

Jovanović tvrdi da se ignorišu problemi u oblasti slobode medija, da nije dat odgovor na afere koje prate pojedine članove Vlade, kao i da se više vodilo računa o kontonuitetu sa prethodnim vladama nego o promeni klime u društvu.

LDP očekuje da se ministri bave političkim problemima i da u fokus stave ispravljanje onih grešaka zbog kojih, kako smatra Jovanović, 2017. godine kao država stojimo u mestu.

On smatra i da je potrebna promena Ustava, koji će, odgovoriti na pitanje šta je to Srbija danas i ispraviti članove koji diskriminišu pitanje manjinskih grupa, prava žena...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи