Ambasador Takahara: Iz Srbije nosim najlepše uspomene

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Japana Đuičija Takaharu koji uskoro završava svoju dužnost u našoj zemlji, a koji je tom prilikkom rekao da iz Srbije nosi najlepše uspomene i da je posebno zadovoljan zbog realizacije nekoliko velikih projekata dogovorenih tokom njegovog mandata.

Kako je saopšteno iz MSP-a, Dačić je izrazio zahvalnost ambasadoru Takahari na njegovom ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Japana.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, sadržajni i višeslojni i potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.

Istaknut je interes za jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na mere za povećanje japanskih investicija.

Dačić je ponovio zahvalnost na visokom stepenu solidarnosti koju je narod Japana pokazao prema Srbiji kroz donacije i bespovratnu pomoć.

Ocenio je da su podrška i solidarnost uzajamni i da predstavlavlju trajnu vrednost u daljem razvoju prijateljskih odnosa Srbije i Japana.

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadoru Takahari puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu, uz napomenu da će u Srbiji biti uvek rado viđen gost.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 13. okt 2017, 15:09)
anonymous [neregistrovani]

Амбасадор Такахара

Sve je to lepo, prekrasno, Samo neka povuce priznanje Kosova kao nezavisna drzava, posto Kosovo to nije, niti ce ikada biti.