Prihodi Vojvodine veći za 10,8 milijardi dinara

Skupština Vojvodine usvojila je Izveštaj o izvršenju pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Vojvodine za 2017. godinu u periodu od januara do juna prema kome su evidentirani javni prihodi povećani za 10,8 milijardi dinara, odnosno 6,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U izveštaju se navodi da je u prvoj polovini 2017. godine na teritoriji AP Vojvodine evidentirana naplata javnih prihoda u iznosu od 182,3 milijarde dinari, saopštila je Skupštine AP Vojvodine.

Kako se dodaje, od poreza, taksi, naknada i drugih budžetskih prihoda prikupljeno je 121,5 milijardi dinara, dok su prihodi organizacija obaveznog socijalnog osiguranja ostvareni u iznosu od 60,8 milijardi dinara.

Pored ostvarenih javnih prihoda, u budžete lokalne vlasti usmerena su i transferna sredstva od drugih nivoa vlasti u iznosu od 23,7 milijardi dinara.

"Od ukupno evidentiranih javnih prihoda, kao i iz transfernih sredstava od drugih nivoa vlasti, u budžet Republike Srbije usmereno je 79,2 milijarde dinara, u budžet AP Vojvodine 30,6 milijardi dinara, a u budžete opština 12,7 milijardi dinara i gradova 19,7 milijardi dinara", navodi se u saopštenju.

Ističe se da su drugim korisnicima, odnosno Javnom preduzeću "Putevi Srbije", usmerene tri milijarde dinara.

Sa najviše sredstava, ukazuje se, raspolagao je Grad Novi Sad koji je imao 9,6 milijardi dinara, a sa najmanje opština Opovo kojoj je pripalo 121,3 miliona dinara.

Na današnjoj sednici poslanici su diskutovali i izjašnjavali se o 12 tačaka dnevnog reda, među usvojenim odlukama je i izmena Odluke o osnivanju Kancelarije za inkluziju Roma.

Kako je objašnjeno na sednici, pored usklađivanja sa Statutom AP Vojvodine i drugim pozitivnim propisima, izmenama su ustanovljene nove odredbe kojima je data mogućnost uređenja unutrašnje organizacije Kancelarije, organizovanjem izdvojenih organizacionih jedinica.

"Cilj formiranja regionalnih kancelarija u Kikindi, Subotici i Pančevu, gradovima gde živi najveći broj pripadnika romske nacionalne zajednice, jeste uspostavljanje bolje komunikacije između Kancelarije za inkluziju Roma i Pokrajinske vlade sa romskom populacijom, kao i efikasniji pristup uslugama, imajući u vidu socijalno ekonomsku situaciju u kojoj se veliki broj pripadnika Romske zajednice nalazi", navodi se u saopštenju.

Pokrajinska Skupština je na današnjoj sednici izabrala Janoša Orosa, diplomiranog pravnika iz Novog Sada za zamenika Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana za prava nacionalnih manjina.

Nakon izbora, Oros je položio zakletvu pred Skupštinom.

Za zamenika generalnog sekretara Skupštine AP Vojvodine izabran je Boris Bajić, diplomirani pravnik – master iz Novog Sada.

Na kraju zasedanja, Skupština je donela Odluku o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Pedagoškog zavoda Vojvodine i Odluku o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Pedagoškog zavoda Vojvodine, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво