Vukadinović: Najviši zakonodavni dom tone u haos, anarhiju i besmisao

Član poslaničke grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović upozorava da stanje u Skupštini nije dobro i da najviši zakonodavni dom "tone u haos, anarhiju i besmisao".

Vukadinović je novinarima u Skupštini rekao da mu je žao što im se, kako je rekao, u bojkotu sednice skupštine, osim Socijaldemokratske stranke, nisu pridružile i ostale opozicione stranke.

Do toga nije došlo zbog, kako smatra, nespremnosti da se odreknu "nekoliko minuta prenosa na televiziji".

"Mi mislimo da je mnogo bitnije od par minuta prenosa da se jasno i glasno kaže da ovakvo stanje onemogućava bilo kakav smislen rad na zakonskim predlozima", rekao je Vukadinović.

Kako kaže na kritike malobrojnih poslanika opozicije i na njihove amandmane ne odgovaraju ministri, već nekoliko "zaduženih lešinara koji treba da doprinesu slici urušavanja parlamenta i besmisla".

"U tom rijalitiju ne želimo da učestvujemo pa makar izgubili nekoliko minuta u direktnom prenosu", naglasio je on.

Cilj vladajuće većine, prema njegovim rečima, nije da se dobije kvaliteniji zakonski tekst ni da se ukrste argumenti oko konkretnih rešenja, već da se "oblati bilo ko ko se usudi da nešto kaže".

Poslaničke grupe NS-Pokret za spas Srbije i Socijademokratsak stranka-Narodna partije Srbije saopštile su ranije da neće prisustvovati tekućoj sednici nezadovoljni načinom na koji se vodi i zatražili jednak odnos predsedavajućih prema svim poslanicima.

Oni su zatražili i stavljanje na dnevni red zahteva o razrešenju predsednice parlamenta Maje Gojković.

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво