Vukadinović: Najviši zakonodavni dom tone u haos, anarhiju i besmisao

Član poslaničke grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović upozorava da stanje u Skupštini nije dobro i da najviši zakonodavni dom "tone u haos, anarhiju i besmisao".

Vukadinović je novinarima u Skupštini rekao da mu je žao što im se, kako je rekao, u bojkotu sednice skupštine, osim Socijaldemokratske stranke, nisu pridružile i ostale opozicione stranke.

Do toga nije došlo zbog, kako smatra, nespremnosti da se odreknu "nekoliko minuta prenosa na televiziji".

"Mi mislimo da je mnogo bitnije od par minuta prenosa da se jasno i glasno kaže da ovakvo stanje onemogućava bilo kakav smislen rad na zakonskim predlozima", rekao je Vukadinović.

Kako kaže na kritike malobrojnih poslanika opozicije i na njihove amandmane ne odgovaraju ministri, već nekoliko "zaduženih lešinara koji treba da doprinesu slici urušavanja parlamenta i besmisla".

"U tom rijalitiju ne želimo da učestvujemo pa makar izgubili nekoliko minuta u direktnom prenosu", naglasio je on.

Cilj vladajuće većine, prema njegovim rečima, nije da se dobije kvaliteniji zakonski tekst ni da se ukrste argumenti oko konkretnih rešenja, već da se "oblati bilo ko ko se usudi da nešto kaže".

Poslaničke grupe NS-Pokret za spas Srbije i Socijademokratsak stranka-Narodna partije Srbije saopštile su ranije da neće prisustvovati tekućoj sednici nezadovoljni načinom na koji se vodi i zatražili jednak odnos predsedavajućih prema svim poslanicima.

Oni su zatražili i stavljanje na dnevni red zahteva o razrešenju predsednice parlamenta Maje Gojković.

 

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 12. okt 2017, 20:01)
Iskra [neregistrovani]

Skupstina

Svi poslanici treba da se ponasaju kulturno u Skupstini da ne izgleda kao da smo u cirkusu

(četvrtak, 12. okt 2017, 18:35)
anonymous [neregistrovani]

Kako da ne

Bitno da on zna sta tone,a sta ne.