Poslanici pitali o umanjenu plata, broju birača u Beogradu

Skupština Srbije je nastavila sednicu, čiji su početak poslanici iskoristili za postavljenja pitanja.

Poslanica DJB Ana Stevanović upitala je Vladu kada će parlamentu uputiti predlog zakona kojim bi se okončalo privremeno umanjenje plata i penzija, dok je poslanik SNS Aleksandar Marković tražio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da se oglase povodom tvrdnji Pokreta slobodnih građana da je u opštinama Vračar i Zvezdara došlo do povećanja broja birača u biračkom spisku.

U danu za poslanička pitanja, Marković je rekao da predstavnici pokreta "lažu" i stvaraju atmosferu da se priprema izborna krađa, a da se u stvari radi o pripremi terena za izboreni neuspeh koji ih čeka na beogradskim izborima.

On je pročitao obaveštenje o broju birača na opštini Vračar, gde kaže da je trenutno u birački spisak upisano 63.310 birača, a da je na predsedničkim izborima bilo upisano 63.656 birača, što je 346 birača više nego što je sada.

Anu Stevanović zanimalo je kada će u Skupštinu Srbije stići predlog zakona kojim će se ukinuti privremeno umanjenje plata i penzija koje je, kako je rekla, oročeno do 2017. godine.

Ona je upitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića "kako je moguće da se tako brzo razvija Srbija i da li preti opasnost da se previše razvijemo", dok je ministra prosvete Mladena Šarčevića pitala da li će smeniti direktora OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" Milana Pušicu na Novom Beogradu, jer je, kaže, škola u zapuštenom stanju, ima 800 učenika i samo dva mokra čvora, nebezbedna je...

Poslanik DS Balša Božović upitao je Vladu po kojoj ceni je prodat "14. oktobar" iz Kruševca i da li je tačno da je prodat za pola miliona evra.

Prema njegovim tvrdnjama, samo kovačnica vredi dva miliona evra.

On je pitao i da li je tačno da je jedan od rukovodećih ljudi u toj firmi rođak generalnog sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića.

Lidera radikala Vojislava Šešelja zanimalo je zašto Vlada nije proglasila američkog ambasadora Kajla Skota personom non grata, "nakon što je napao ministra odbrane zbog pohvalnih reči o Vladimiru Lazareviću".

Šešelj je rekao da "Srbija treba da zna za čast i dostojanstvo i da uskrati gostoprimstvo Skotu".

"Upozoravam Vladu Srbije da bi morala više da povede računa o zaštiti Srba u Hagu, da im se poboljšaju uslovi", rekao je Šešelj.

Fatmira Hasanija iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) zanimalo je šta će da se uradi kako bi se rešio problem građana u Preševskoj dolini kojima su ukinuti prekršajni sudovi.

Ivan Kostić iz Dveri pitao je direktora BIA koliko u Beogradu ima centara za prisluškivanje, gde se nalaze i da li je BIA tokom 2014. i 2015. godina nabavljala opremu za prisluškivanje, koja je proizvodnja i gde je instalirana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво