Ambasador Španije: Zahvalni smo Srbiji jer nije poslala pismo

Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju "Politiku".

"Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsednik Aleksandar Vučić", rekao je španski ambasador.

Predsednik Vučić je izjavio ranije da je pismo gotovo, da ga je on već potpisao, ali da ga premijerka Ana Brnabić neće odneti u Brisel, već će biti dostavljeno kasnije, na molbu Španije, kako ne bi pogoršalo situaciju u toj zemlji.

Odlaganje slanja pisma Evropskoj uniji ne znači, međutim, da će predsednik i vlada odustati od insistiranja na odgovorima koje namerava da uputi Evropskoj uniji, a pre svega – kako Katalonija ne može da se proglasi legalnom, a samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije je mogla.

Brnabićeva, koja boravi u Briselu, izjavila je da je pismo pripremljeno, ali da ga nije donela, "na zahtev, na prvom mestu naših prijatelja iz Španije".

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 11. okt 2017, 14:49) - anonymous [neregistrovani]

A zasto

A zasto je Spanija ucestovala u bombardovanji 99?

(sreda, 11. okt 2017, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

Srbija..

.. bi morala da zastupa svoje interese malo vise a ne da brani tudje interese.
Od "hvala" se ne zivi i "hvala" ne vraca oteti deo Srbije.

(sreda, 11. okt 2017, 11:21) - Воронцов [neregistrovani]

Писмо се може послати али нема никакву сврху

Тако је јасно још у доба агресије на Србију да је НАТО радио све незаконито и да је то била класична агресија на недужну земљу.Какви ту још докази требају?Још тада је било јасно да НАТО неће рушити своје земље.Поставити питање ЕУ или не, ситуација ће остати иста и ништа се неће променити.

(sreda, 11. okt 2017, 11:18) - anonymous [neregistrovani]

Baš tako

Španija nije priznala Kosovo, ali je ćutala i time sama doprinela ovakvom razvoju situacije kod svoje kuće.Da se zalagala za međunarodno (i lokalno) pravo, sve bi danas bilo drugačije.Širom Evrope i sveta.Ovako - džaba im sve, a uskoro će da se probude i Korzika, Tirol, potom pitanje Gibraltara, a onda eto opet i Folklanda i raznih drugih ostrva...

(sreda, 11. okt 2017, 11:10) - anonymous [neregistrovani]

España

Pokrenite pitanje lelgalnosti nezavisnog Kosova u EU komisiji ili gde god vec u tom silnom aparatu.Hvala i vama