Vučić i Erdogan prošetali Kalemegdanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu u obilasku Kalemegdana.

Šetnju Kalemegdanom u popodnevnim časovima predsednici Srbije i Turske počeli su od Prirodnjačog muzeja, a sa njima u šetnji su bili i i ministri Vladan Vukosavljević i Mladen Šarčević, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan prošli su zatim kroz Stambol kapiju i na platou Gornjeg grada obišli Damad Ali-pašino turbe, jedan od sačuvanih spomenika islamske arhitekture u Beogradu.

Slikali su se na jednom od bedema iznad ušća Save u Dunav, prvo sami, a zatim im se pridružila i Erdoganova supruga Emina.

Kod Pobednika su ih građani pozdravili aplauzom, rukovali se i porazgovarali sa njima.

Među njima, predsednicima su prišla dva studenta iz Srbije koji su studirali u Turskoj i zahvalili im se na tome što dve države sarađuju i što je omogućilo da odu u Tursku na usavršavanje.

Obišli su i štandove sa suvenirima na Kalemegdanu, a zatim je predsednik Srbije svog gosta ispratio, dok se sam zadržao u kratkom razgovoru sa građanima.

Na kraju prvog dana posete, turski predsednik je posetio Bajrakli džamiju. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво