Sastanci srpskih i turskih ministara

Tokom posete turske delegacije, na čelu sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom Srbiji, domaći ministri sastali su se sa turskim kolegama, sa kojima su razgovarali o unapređenju saradnji.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom i ministrom za EU Turske Omerom Čelikom.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi na visokom nivou i da će sastanak delegacija na čelu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, sa jedne, i predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, sa druge strane, dodatno doprineti unapređenju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

U prijateljskom razgovoru, ministri su razmenili mišljenja o bilateralnim temama od zajedničkog interesa, kao i iskustvima i temama u vezi sa pregovorima sa EU, saopštio je MSP.

Na sastanku ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i turskog kolege Mehmeta Ožasekija ocenjeno da saradnju u oblasti životne sredine treba unaprediti kroz razradu konkretnih projekata.

U susretu dvojice ministara naglašeno je da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u oblasti zaštite životne sredine i u tom smislu je predloženo formiranje komisije dva ministarstva koja će razraditi konkretne oblasti i projekte za saradnju, saopšteno je iz Trivanovog kabineta.

Ministar Trivan je preneo turskom kolegi da su prioriteti našeg ministarstva prečišćavanje otpadnih voda, upravljanje otpadom, remedijacija zemljišta i pošumljavanje kao najjeftiniji i najpraktičniji metod za ublažavanje klimatskih promena.

On je pozvao investitore iz Turske da ulažu u poslove u oblasti životne sredine u Srbiji. Turski ministar životne sredine i urbanizma uputio je poziv ministru Trivanu da poseti Tursku.

Oba sagovornika su istakla da Srbiju i Tursku vežu duboki odnosi i istorijska povezanost. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво