Božović: Vučić se smeje u lice srpskim žrtvama

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović upitao je Srpsku naprednu stranku i predsednika Srbije Aleksandra Vučića "o kakvoj pravdi govore za srpske žrtve kada su zahvaljujući glasovima SNS-a ratni zločinci došli na vlast".

Povodom današnje izjave predsednika Srbije da je oslobađajuća presuda za ratnog komandanta bošnjačkih snaga u Srebrenici Nasera Orića dokaz da životi srpskih civila nisu jednako vredni kao životi drugih ljudi, Božović je rekao da je Vučić "tobože zabrinut nad time što nema pravde za srpske žrtve".

Božović je dodao da se "predsednik Srbije smeje u lice srpskim žrtvama kada je zahvaljujući njegovim glasovima i glasovima SNS-a Ramuš Haradinaj postao premijer Kosova".

"O kakvoj pravdi govore Aleksandar Vučić i SNS kada daju garancije za puštanje Ratka Mladića na slobodu? O kakvoj pravdi govore kada dovode ratne zločince na vlast?", upitao je Božović u pisanoj izjavi.

Dodao je da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka razumeju pravdu i cene žrtve prema tome da li su zločinci u biznisu sa njima ili nisu.

Božović je rekao da se ratni zločini i ratni zločinci moraju osuditi uvek i svuda i da žrtve ne treba deliti po nacionalnoj, verskoj ili nekoj drugoj osnovi.

"Svi ratni zločinci su isti. I Ramuš Haradinaj i Naser Orić i Ratko Mladić su kukavice i neljudi. Licemerno je nekima da povlađujete samo zbog vlasti ili poslovnih kombinacija", naveo je Božović.

Dodao je da je "neophodna pravda za sve žrtve jer je jedino tako moguće doći do iskrenog pomirenja u regionu i da je sve ostalo licemerno i sramno".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво