Kocijančič: Nastavlja se saradnja EU i SAD u dijalogu Beograda i Prištine

Portparolka Evropske službe za spoljne poslove Maja Kocijančič kaže da je dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU oduvek imao podršku SAD i da će ta bliska saradnja biti nastavljena i dalje.

"SAD su uvek podržavale dijalog u kojem EU posreduje i zajednički ćemo nastaviti blisko da sarađujemo na Zapadnom Balkanu", rekla je Kocijančičeva agenciji Beta povodom navoda prištinskih zvaničnika i medija o uključivanju Vašingtona u dijalog Beograda i Prištine.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je sredinom nedelje da je od potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Pensa dobio obećanje da će SAD biti direktno uključene u dijalog Prištine i Beograda, preneli su prištinski mediji.

Prištinski list Zeri je u petak objavio da SAD razmatraju kako da pruže snažniju podršku procesu dijaloga Prištine i Beograda u Briselu.

List je naveo da im je to rečeno u američkoj ambasadi u Prištini kao i da će SAD uskoro sarađivati sa timom visoke predstavnice EU, Federike Mogerini.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 08. okt 2017, 03:42)
anonymous [neregistrovani]

Pregovori

Kakve veze imaju SAD sa pregovorima Beograda i Prištine po Briselskom sporazumu? Na mala vrata pokušavaju da ih ubace u pregovore na zahtev kosovskih privremenih vlasti. Hoće li da reaguje MSP?

(nedelja, 08. okt 2017, 01:03)
anonymous [neregistrovani]

Neka prestanu

da se mesaju u sve i svastva po celom svetu. Neka puste ljude da se dogovore i prevazidju probleme.

(nedelja, 08. okt 2017, 00:19)
anonymous [neregistrovani]

Nadam se

da srpski politicari nakon Katalonija imaju jaču moralnu podršku da ustraju u nepriznavanju Kosova kao države.