Nezavisni sindikat policije: Politički fijasko PSS

Nezavisni sindikat policije (NSP) ocenio je da je "protest" Policijskog sindikata Srbije (PSS) pokazao da PSS i njegovog lidera više ne interesuju sindikalna prava zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova već isključivo bavljenje politikom.

"U njegovom obraćanju čule su se samo lične kritike na račun ministra, predsednika Vlade i predsednika države, kritike na sveopšte stanje u državi što dolikuje jednom političaru, ali nije bilo reči o stanju u policiji i čime bi trebalo da se bavi jedan reprezentativni sindikat", naveo je NSP u saopštenju.

NSP ocenjuje da predsednik PSS Veljko Mijailović propast njegovog protesta pripisuje sprečavanju kolega da dođu, a nikako da shvati da policajci podržavaju sindikat koji se bori za njihova prava i koji učestvuje u dijalogu oko popravljanja materijalno finansijskog položaja zaposlenih u MUP-u.

"Njemu je izgleda samo bitno da mu se na protestu pojavi par predstavnika iz opozicionih partija na čelu sa gospodinom Šutanovcem", napominje se u saopštenju NSP.

NSP preporučuje Mijailoviću da preregistruje sindikat u političku partiju i učestvuje u narednim izborima i da prestane da "obmanjuje i unosi nemir među kolege".

NSP će, kako se navodi, nastaviti da se trudi da popravi položaj kolega u direktnom dijalogu sa ministrom unutrašnjih poslova.

broj komentara 0 pošalji komentar