Održan protest "Vratite nam državu"

Protest Policijskog i Vojnog sindikata "Vratite nam državu" održan je ispred zgrade Predsedništva Srbije, a učesnici protesta su nakon obraćanja organizatora šetali do Trga republike.

Obraćajući se demonstrantima ispred zgrade Predsedništa sa kamiona-bine, predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je rekao da demonstranti nisu na istoj talasnoj dužini sa Vladom i da ih ujedinjuje poštenje, čestitost, bitka za Srbiju i bitka za narod.

Zatražio je smene ministara policije i vojske, Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina, jer su, kako je rekao "neadekvatni da budu ministri u tim resorima".

Predsednik Vojnog sindikata Novica Andrić rekao je da srpsku vojsku, zbog "takvog odnosa prema sindikatima", dnevno napušta šest ljudi, te da je vojsci "više gubitaka nanela ova vlast, nego neprijatelj u poslednjim ratovima".

Takođe, Andrić je dodao i da su pravi junaci, pored više od 60 odsto vojnika koji brane Srbiju na njenim granicama i u Kopnenoj zoni bezbednosti i njihove kolege, kojima su "odredili zadatke da ne bi došli na protest".

Protest je započeo ispred zgrade Predsedništva u Kralja Milana, a nakon obraćanja organizatora, demonstranti su prošetali do Trga republike, Ulicom Kneza Miloša i Trgom Nikole Pašića.

Ulice su povremeno bile zatvorene za saobraćaj.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво