Šutanovac o 100 dana rada vlade: Loše

Lider DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da su 100 dana vlade Ane Brnabić obeležili loši ekonomski rezultati, a da se u tom periodu Srbija obrukala i na međunarodnom planu.

Na konferenciji za novinare Šutanovac je rekao da je Brnabićeva pokazala da nije dorasla poslu koji obavlja, i da su rezultati vlade "poražavajući".

Rekao je da je 100 dana vlade obeležio nastavak ekonomskog propadanja zemlje i njenog zaostajanja, te da je, navodi, rast u prvih šest meseci BDP-a bio 1,3 odsto, te da će biti dobro ako do kraja godine bude i dva odsto.

Prema njegovim rečima, vlada kreće u novo zahvatanje novca građana poskupljenjem struje od 1. oktobra.

Na međunarodnom planu, smatra, Srbija se obrukala vodeći "dva rata", ekonomski protiv Hrvatske i diplomatski protiv Makedonije.

Ocenio je da se u 100 dana vlade "nastavila" uzurpacija vlasti navodeći da je na nedavni sastanak sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, otišao predsednik Srbije a ne premijerka.

Brnabićeva je, kaže, dobila zadatak da odnese u Brisel pismo povodom stava EU o Kataloniji i odnosa prema Kosovu a, dodaje, stav EU po pitanju KiM je statusno neutralan, a za to vreme Srbi sa KiM su ušli u vlast sa Ramušem Haradinajem.

Među aferama naveo je slučaj kupovine stana ministra odbrane Aleksandra Vulina za koji, kaže, treba da se zainteresuju i Agencija za borbu protiv koruocije, Uprava za sprečavanje pranja novca i Tužilaštvo.

Navodi da je vlast pokazala "da se plaši DS-a", jer je, objašnjava, u 100 dana rada vlade indirektno ta stranka doživela u Skupštini Srbije "pravno nasilje" iznoseći podatak da od 42 zakonska predloga DS-a nijedan nije uvršćen u dnevni red sednice.

Ocenjuje da se u 100 dana vlade nastavio pritisak na nezavisne medije i kao primer naveo gašenje Vranjskih novina.

Na početku obraćanja novinarima čestitao je građanima Međunarodni dan dostojanstvenog rada, uz ocenu da su prava radnika u Srbiji ugrožena.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи