Vulin sa austrijskim kolegom o posledicama migrantske krize

Ministarstvo odbrane Srbije i Austrije potpisaće novi sporazum iz oblasti odbrane i na taj način još jednom potvrditi dobru saradnju srpske i austrijske vojske na dobrobit obeju zemalja, ali i čitave Evrope, najavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin je rekao da su ministarstva odbrane Srbije i Austrije saglasna da je vojna neutralnost najbolje rešenje za obe zemlje.

"To je najteže rešenje skopčano sa mnogim izazovima, ali to je jedino rešenje koje garantuje da ćete imati samostalnu spoljnu i unutrašnju politiku, da ćete moći da razvijate svoju zemlju i vojsku onako kako mislite da treba", rekao je Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji.

Ministar Vulin se u Beču zahvalio na ulozi austrijske vojske u Kforu na Kosovu i Metohiji i ponovio da je za Srbiju neprihvatljivo smanjivanje broja pripadnika Kfora i političkog uticaja Unmika, a posebno uspostavljanje kosovske vojske. 

Vulin je sa svojim kolegom Hansom Peterom Doskocilom razgovarao i o izazovima migrantske krize sa kojima se, kako je rekao, suočavaju i Austrija i Srbija.

"Danas smo razgovarali o tome kako da zajedno kontrolišemo posledice migrantske krize, kako da sarađujemo na razmeni informacija i kako da kroz tehničku pomoć, koja nam je obećana od strane ministarstva odbrane Austrije, bolje kontrolišemo granicu i sprečavamo nelegalne migracije", naveo je Vulin.

Vulin je ukazao da Evropska unija, koja se suočava sa posledicama migrantske krize, treba da im jedinstven pristup u rešavanju ovog problema koji je neophodan i Austriji i Srbiji.

"Bojimo se da će biti veoma teško da EU za sebe kaže da je organizovana politička grupa ako nije u stanju da odgovori na probleme migrantske krize i da obezbedi poštovanje jedinstvenih pravila za sve njene članice", rekao je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво