Brnabićeva sa Sijartom: Reforme ulaznica za članstvo

Vlada Srbije ostaje čvrsto opredeljena za evropski put Srbije i i dalje će predano raditi na započetim ekonomskim reformama, koje su ne samo ulaznica za članstvo u evropskoj zajednici, već i uslov za izgradnju moderne i stabilne države, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je to izjavila na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, koji je ponovio da je Srbija napravila veliki napredak na evropskom putu i da očekuje da će u ovoj godini biti otvoreno još pet novih poglavlja.

Sijarto je istakao da Srbiji treba dati dodatni podsticaj kako bi se proces integracija što brže odvijao.

On je ukazao da Mađarska garantuje sva prava srpskoj manjini u toj zemlji i još jednom pohvalio Srbiju zbog poštovanja prava mađarske manjine, ističući da je Srbija jedan od lidera u regionu kada je u pitanju rad sa nacionalnim manjinama i poštovanja njihovih prava.

Zaključeno je da je saradnja na ekonomskom planu izuzetno važna za obe zemlje i da se može dodatno osnažiti novim infrastrukturnim i energetskim investicijama.

Navedeno je da Srbija i Mađarska već rade na važnim investicijama kao što je energetsko povezivanje i pruga Beograd–Budimpešta.

broj komentara 0 pošalji komentar