Subotić pušten zbog zastarelosti predmeta

Sudski postupak protiv Stanka Subotića može biti razdvojen u odnosu na ostale iz grupe od 15 okrivljenih za šverc cigareta, a može mu se suditi i u odsustvu.

Portparol Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Maja Kovačević Tomić precizirala je da je optužnica za Subotića i dalje na snazi, kao i poternica i rešenje o određivanju pritvora.

Sudsko veće koje sudi Subotićevoj grupi, po zakonu može da odluči da se u odnosu na Subotića postupak razdvoji dok ne bude uhapšen po poternici koja je za njim raspisana.

Prema zakonu, rekla je Kovačević Tomić, druga mogućnost je da sudsko veće donese rešenje da se Subotiću sudi u odsustvu.

Glavno tužilaštvo Rusije potvrdilo je da je odbijen zahtev Ministarstva pravde Srbije za izručenje Subotića.

Kako je izjavio dežurni tužilac Uprave za saradnju sa medijima i javnošću Tužilaštva Dmitrij Karnažicki, po zakonu Ruske Federacije Subotić "ne može biti podvrgnut krivičnom gonjenju za dela u vezi sa kojima je traženo njegovo izručenje zbog zastarelosti".

Suđenje Subotićevoj grupi počelo je 19. maja u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, a postupak protiv njega je tada razdvojen do njegovog izručenja.

Subotić je uhapšen 28. aprila na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo, po Interpolovoj poternici, a zahtev za izručenje Srbija je diplomatskim putem predala ruskom Tužilaštvu 7. maja.

Povezane vesti:

Pušten Subotić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво