Zeman: Dvostruki standardi u slučajevima Krima i Kosova

Dok je referendum na Krimu aneksija, sve je "u redu" kada Kosovo postaje samostalno protiv rezolucije Saveta bezbednosti, ukazuje predsednik Češke Miloš Zeman.

"Kritikovao sam odvajanje Kosova od Srbije, smatrajući to očiglednim kršenjem rezolucije SB UN, koja je garantovala teritorijalnu celovitost Srbije sa Kosovom", istakao je Miloš Zeman gostujući na češkoj televiziji Barandov.

Ističe da se u slučajevima Krima i Kosova ne primenjuju isti standardi.

"Međutim, desilo se to što se naziva 'dvostruki standardi'. Dok je referendum na Krimu aneksija, sve je u redu kada Kosovo postaje samostalno protiv navedene rezolucije Saveta bezbednosti", istakao je Zeman.

Prema njegovim rečima, on je na proglašenje nezavisnosti Kosova reagovao tako što je odbio da pošalje češkog ambasadora u Prištinu, dok u Pragu i dalje nema poverenika za poslove Kosova.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво