Zeman: Dvostruki standardi u slučajevima Krima i Kosova

Dok je referendum na Krimu aneksija, sve je "u redu" kada Kosovo postaje samostalno protiv rezolucije Saveta bezbednosti, ukazuje predsednik Češke Miloš Zeman.

"Kritikovao sam odvajanje Kosova od Srbije, smatrajući to očiglednim kršenjem rezolucije SB UN, koja je garantovala teritorijalnu celovitost Srbije sa Kosovom", istakao je Miloš Zeman gostujući na češkoj televiziji Barandov.

Ističe da se u slučajevima Krima i Kosova ne primenjuju isti standardi.

"Međutim, desilo se to što se naziva 'dvostruki standardi'. Dok je referendum na Krimu aneksija, sve je u redu kada Kosovo postaje samostalno protiv navedene rezolucije Saveta bezbednosti", istakao je Zeman.

Prema njegovim rečima, on je na proglašenje nezavisnosti Kosova reagovao tako što je odbio da pošalje češkog ambasadora u Prištinu, dok u Pragu i dalje nema poverenika za poslove Kosova.

broj komentara 36 pošalji komentar
(petak, 06. okt 2017, 22:55)
DDanonymous [neregistrovani]

@ Krim nikada nije bio ruski

Izvinjavam se zbog greske u kucanju.Katarina Velika je vratila Krim Rusiji 1783 god a ne 1873 kako sam pogresno napisao.

(petak, 06. okt 2017, 21:36)
Slobodan [neregistrovani]

UN služi velikim silama

Sasvim je očigledno da se UN upotrebljava samo kad su mali u pitanju. A velike sile ne haju mnogo za to. Naročito Amerikanci i Kinezi, a i ostali (trojka sa pravom veta), ne mare mnogo za medjunarodno pravu kad su njihovi interesi u pitanju.
Jasno je da je 99te postojala Putinova Rusija, ne bi se desilo što se desilo. Njega nije bilo, Ameri kupili Jeljcina i gotov posao.
Rusija je isto iskoristila svoju moć, čak ni Regan ne bi sačivao Krim.

(petak, 06. okt 2017, 20:33)
anonymous sasa [neregistrovani]

Hiljadustostruki standardi!

Od sada ce za svaki slucaj biti po jedan standard. Zbogom zakoni UN!

(petak, 06. okt 2017, 19:39)
DDanonymous [neregistrovani]

@ Krim nikad nije bio ruski

Da si imalo ucio istoriju ne bi ovako pisao.Krim je oduvijek bio teritorija koju su naseljavali Sloveni,uglavnom Rusi sve do 12 vijeka kada nadiru Mongoli a kasnije i Turci i zauzimaju ga i drze sve do 1873 god kada ga Katarina Velika vraca u sastav Rusije.Krim ostaje u sastavu Rusije i SSSR-a sve do 1954 god kada Ukrajinac Nikita Hruscov Krim poklanja Ukrajini.Na Krimu zivi oko 80 % ruskog Naroda a ostatak su Krimski Tatari,Ukrajinci,Grci itd.
Dakle,i srpski KosMet je bio okupiran od strane Turaka kao i Krim i vracen nazad sto ce reci da je Krim uvijek bio ruski a KosMet srpski..

(petak, 06. okt 2017, 19:14)
anonymous sasa [neregistrovani]

Hiljadustostruki standardi!

Od sada ce za svaki slucaj biti po jedan standard. Zbogom zakoni UN!

(petak, 06. okt 2017, 18:41)
anonymous [neregistrovani]

Zeman.

Zeman je uvijek imao isti stav ,ali je ceska vlada priznala Kosovo a Zeman je predsednik drzave koji ima protokolarna ovlastenja ,kao i nas predsednik.
Bravo predsednice Zeman.

(petak, 06. okt 2017, 17:51)
Protivnik lupanja! [neregistrovani]

Krim nikad nije bio ruski,

a Kosovo je uvek bilo srpsko!

(petak, 06. okt 2017, 17:39)
Đorđe [neregistrovani]

Zeman, Češka, Evropa

E to su vrednosti Evrope!!! Vrednosti Evrope sigurno nisu sirijci, avganistanci, pakistanci.... na žalost vlast u Srbiji ne radi u interesu Srbije!

(petak, 06. okt 2017, 16:11)
anonymous [neregistrovani]

Pošten

I moralan covek i političar

(petak, 06. okt 2017, 14:41)
Saška [neregistrovani]

Podrska

Ovde se radi o istoj stvari. Katalonija i KiM su isti slucaj. Isto sve.