Polemika zbog skupštinske polemike

Na današnjoj sednici Skupštine čule su se uvrede i psovke, pa je predsednica parlamenta Maja Gojković prekinula zasedanje. Stižu reakcije povodom današnjih zbivanja.

Šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević rekao je da je odluka predsednice parlamenta da prekine sednicu opravdana, jer njeni napori da se sa poslanicima opozicionog pokreta Dveri postigne kompromis o nastavku rada nisu urodili plodom.

Milićević je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Gojkovićeva imala konkretan i korektan predlog radi postizanja kompromisa kako bi se nastavio današnji rad, ali da taj predlog nisu prihvatili poslanici Dveri.

"Nije ovde cilj da bilo ko bilo kome želi da uskrati pravo da govori u parlamentu, samo to poslanici moraju raditi u skladu sa Poslovnikom o radu. Ne može se kroz opstrukciju doći do političkih poena", poručuje Milićević.

Komentarišući današnja dešavanja u parlamentu, Milićević kaže da je nekako sve više nervoze kod jednog broja poslanika opozicionih političkih opcija, te da im se svakog dana priviđaju izborne krađe na izborima u Beogradu.

Narodni poslanik Marijan Rističević je, povodom isključenja poslanika Dveri Srđana Noga, rekao da je ponašanje poslaničke grupe Dveri "huligansko".

"Ovo je huliganski nastup poslaničke grupe koju predvodi Nogo, koji je na način na koji se prekidaju fudbalske utakmice prekinuo sednicu Narodne skupštine posle niza prekršaja i, kada su mu u skladu sa Poslovnikom izrečene mere, on je odbio da napusti salu Narodne skupštine", rekao je Rističević za Tanjug.

Ocenio je da su time poslanici, a samim tim i građani koji očekuju požrtvovan rad, postali "taoci nasilničke grupe koja po ko zna koji put ispoljava nasilje".

"Da im je onaj kamen koji su doneli iz Inđije, a predstavili ga kao 'kamen za kupus', ostao u Skupštini, pretpostavljam da bi došlo do većeg fizičkog nasilja, jer bi onda imali alat kojim bi ugrozili i fizičku bezbednost poslanika", naglasio je Rističević.

Takođe, oglasio se i šef Dveri Boško Obradović, rekavši da je Nogo sa sednice isključen da se ne bi čula njegova reč o sprezi vrha države sa kriminalom.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je Nogu oduzeta reč jer je pomenuo "privatne prislušne centre" koje poseduju Nikola Petrović i Nenad Kovač, napomenuvši da je Petrović kum Kovaču, ali i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Obradović je naveo da Nogu nije dozvoljeno da govori nakon što je tražio obaveštenja o "Globaltelu", čiji su vlasnici Sava Terzić (45 posto) i "Pink internešenel" (55 odsto), i kada je pitao da li je "Globaltel" aplikacija za špijuniranje.

"Recite mi da li poslanik može da bude isključen sa sednice zato što je postavio poslaničko pitanje i da li može da bude isključen na 20 radnih dana jer je pomenuo privatne prislušne centre", pitao je Obradović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије