Gojković i Pavlopulos: Poštovati međunarodno pravo

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Grčke Prokopiosom Pavlopulosom, a na sastanku su istakli značaj poštovanja međunarodnog prava, posebno u kontekstu novih izaozva sa kojima se suočava Evropa posle referenduma u Kataloniji.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi tradicionalno veoma dobri, zasnovani na čvrstom prijateljstvu i istorijski potvrđenoj bliskosti dva naroda.

Maja Gojković i Prokopis Pavlopulus su naglasili da dve zemlje imaju prijateljske odnose već 150 godina, i izrazili spremnost na njihovo dalje unapređenje i u tom kontekstu istakli značaj redovnog političkog dijaloga i razmene poseta na visokom i najvišem nivou.

Gojković je istakla spremnost parlamenta da doprinese unapređenju sveukupne bilateralne saradnje i ocenila dosadašnju međuparlamentarnu saradnju kao veoma dobru, uz intenzivne i redovne razmene poseta na najvišem nivou, na nivou radnih tela, kao i poslaničkih grupa prijateljstva. 

Predsednica parlamenta je istakla da je potpisivanjem Memoranduma o uspostavljanju Komisije za saradnju Skupštine Srbije i parlamenta Grčke, u aprilu ove godine, ta saradnja podignuta na još viši nivo.

Gojković je Grčkoj zahvalila na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a time i međunarodnog prava, što je posebno važno u kontekstu novih izazova sa kojima se Evropa u tom pogledu.

Ona je zahvalila na iskrenoj podršci Grčke evropskom putu Srbije, kome je naša zemlja posvećena.

Predsednik Grčke istakao je da ta zemlja podržava evropski put i proces pridruživanja Srbija ne samo na osnovu prijateljskih odnosa, već i zbog toga što Srbija ispunjava standarde i može da bude primer drugim zemljama na tom putu.

On se saglasio i sa značajem poštovanja međunarodnog prava posebno u kontekstu novih izazova sa kojima se Evropa suočava nakon jučerašnjeg referenduma u španskoj pokrajini Kataloniji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво