Vulin u Moskvi: Srbija ostaje vojno neutralna

Vlada Srbije, Ministarstvo odbrane i predsednik Srbije Aleksandar Vučić vode politiku vojne neutralnosti i nemamo nameru da postanemo član ni NATO-a, ni Organizacije dogovora kolektivne bezbednosti, izjavio je u Moskvi ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin se u sedištu Organizacije dogovora kolektivne bezbednosti (ODKB) sastao sa generalnim sekretarom te organizacije general-pukovnikom Jurijem Hačaturovim, sa kojim je razmatrao mogućnosti i perspektive buduće saradnje, a razmenjeni su i stavovi o aktuelnoj bezbednosno-političkoj situaciji u regionu i svetu, saopštilo je Ministarvo odbrane.

"Danas sam preneo našim domaćinima da Srbija nema nameru da postaje član ODKB, kao što nema nameru ni da postane član NATO pakta, ali ima veliku želju da produbljuje saradnju sa ODKB i svim njenim zemljama članicama", rekao je Vulin.

Ministar odbrane je istakao da sve članice ODKB podržavaju principijelnu poziciju Srbije kada je u pitanju odnos prema Kosovu i Metohijie, na čemu im se zahvalio.

Što se tiče vojne saradnje, dogovoreno je da se ona produbljuje, da se nastavlja na principu reciprociteta, međusobnog poštovanja, poštovanja međusobnih interesa i vojne neutralnosti Srbije, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, sve članice ODKB snažno podržavaju takvu politiku Srbije i spremne su da zajedno radimo na razvijanju međusobnih, zaključioje Vulin.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво