Ditman: Nemačka nastavlja da podržava Srbiju

Srbija može da računa na podršku Nemačke bez obzira na to kakva vlada bude bila u Berlinu, rekao je nemački ambasador Aksel Ditman.

Aksel Ditman je, na prijemu u svojoj rezidenciji povodom izborne večeri, izrazio zadovoljstvo što će Berlin i dalje podržavati evropski put Srbije.

"Smatram da je glavna poruka to što su građani Nemačke glasali za proevropske snage. Mi u ovom trenutku ne znamo ko će biti u novoj vladi, sada će početi koalicioni pregovori. Ono što mogu u ovom trenutku da kažem, jeste da će i nova vlada biti proevropska i još jedna stvar je sasvim jasna i nova vlada će podržati Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji. Ja se nadam da ću i ubuduće sarađivati sa mojim partnerima u Srbiji", istakao je Ditman.

Posle ovih parlamentarnih izbora u Bundestag ulazi šest partija, ali važno je da proevropske snage imaju većinu, objasnio je ambasador.

U ambasadi Nemačke večeras je priređeno izborno veče, povodom parlamentarnih izbora za Bundestag.

Prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života Srbije, među kojima i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Zvanice u rezidenciji mogle su uživo da prate izveštavanja o projekcijama izbornih rezultata iz Berlina, a organizovana je i panel diskusija o ishodu izbora.

Gostima u rezidenciji ponuđena je mogućnost simulacije glasanja, odnosno da daju svoj glas nekoj od nemačkih stranaka, a za one koji budu najbliži rezultatu predviđene su nagrade.

Prva nagrada bila je teniski reket sa potpisom Novaka Đokovića, a druga kofer kompanije "Lufthansa".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво